Σημαντική ανακάλυψη: Μετεωρίτες μετέφεραν νερό στη Γη πριν διαμορφωθεί ως πλανήτης

Σημαντική ανακάλυψη: Μετεωρίτες μετέφεραν νερό στη Γη πριν διαμορφωθεί ως πλανήτης

«Αυτό σημαίνει ότι ψυχράθηκε πολύ νωρίτερα», δηλώσει επιστήμονας της NASA - Ο εντοπισμός νερού σε δύο μετεωρίτες αλλάζει τα δεδομένα στη μελέτη για την προέλευση της ζωής στον πλανήτη μας

Σημαντική ανακάλυψη: Μετεωρίτες μετέφεραν νερό στη Γη πριν διαμορφωθεί ως πλανήτης
Η ύπαρξη νερού στη Γη είναι πολύ πιθανό να χρονολογείται αρκετά εκατομμύρια χρόνια νωρίτερα, απ' ότι πίστευαν οι επιστήμονες μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία που προέκυψαν και δημοσιεύτηκαν σε επιστημονική έκθεση, μετεωρίτες μετέφεραν νερό στη Γη, πριν καν διαμορφωθεί ως πλανήτης, ήτοι στην πολύ αρχική του μορφή ως ουράνιο σώμα.

Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, συνέβη όταν το ηλιακό μας σύστημα βρισκόταν σε ηλικία μικρότερη από 2 εκατ. έτη. Βράχοι από το διάστημα, ελλείψει ατμόσφαιρας, κατέπεφταν στην υπό διαμόρφωση επιφάνεια του πλανήτη, μεταφέροντας νερό και άλλα «δομικά» υλικά, για τη μετέπειτα «έκρηξη» ζωής στη Γη.

Κλείσιμο


Η έκθεση δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Geochimica et Cosmochimica Acta και υποστηρίζει ότι το βασικό «δομικό υλικό» για τη δημιουργία ατμόσφαιρας και αργότερα ζωής στη Γη, μεταφέρθηκε πολύ νωρίτερα στον πλανήτη. «Ο πλανήτης δεν είχε ακόμη διαμορφωθεί στην τελική του μορφή», δήλωσε ο ερευνητής Άνταμ Σαράφιαν, σχολιάζοντας την έρευνα στο Astrobiology Magazine, της NASA.

«Αυτό σημαίνει πως ο πλανήτης μας είχε γίνει πολύ νωρίτερα ψυχρός, τόσο, ώστε το νερό να παραμείνει σε σταθερή μορφή και να παραμείνει ως υγρό στην επιφάνεια», πρόσθεσε, αναδεικνύοντας τη σημασία της διαπίστωσης-ανακάλυψης της επιστημονικής ομάδας, η οποία δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνάς της στο επιστημονικό περιοδικό.



Η σπουδαία αυτή ανακάλυψη προέκυψε μετά τον εντοπισμό νερού σε μετεωρίτες ηλικίας μεγαλύτερης των 4,5 δισ. ετών. Οι μεγάλοι αυτοί βράχοι προέρχονται από τα εγκλωβισμένα στο ηλιακό μας σύστημα κομμάτια ενός μεγάλου αστεροειδούς, στη ζώνη των αστεροειδών, μετά το νάνο πλανήτη Δήμητρα.

Οι ερευνητές εργάστηκαν επιμελώς προκειμένου να διασταυρώσουν τα στοιχεία και να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι το νερό στη Γη προήλθε από την ίδια πηγή, με εκείνη του νερού που μετέφεραν οι μετεωρίτες στον πλανήτη μας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης