Ξέρετε ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να πετάξετε την μπογιά;

Ξέρετε ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να πετάξετε την μπογιά;

Η μπογιά, μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβλαβής τόσο για τους ανθρώπους όσο και για το περιβάλλον, σε περίπτωση που δεν αποθηκευθεί σωστά ή δεν μεταφερθεί στα απορρίμματα με τον σωστό τρόπο

Ξέρετε ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να πετάξετε την μπογιά;
Είναι σύνηθες φαινόμενο μετά από βαφές σπιτιών ή ανακαινίσεις τους να περισσεύει αρκετό από το χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί. Η μπογιά, όμως μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβλαβής τόσο για τους ανθρώπους όσο και για το περιβάλλον, σε περίπτωση που δεν μεταφερθεί στα απορρίμματα με τον σωστό τρόπο.



Κλείσιμο
Δείτε, λοιπόν, πώς μπορείτε να «ξεφορτωθείτε» με ασφάλεια τη βαφή που έχει περισσέψει:

Αφήστε την να στεγνώσει πριν την πετάξετε 
Αν έχει απομείνει λίγη μπογιά, τότε μπορείτε να την αφήσετε να στεγνώσει στον ήλιο, ενώ μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια εφημερίδας, προκειμένου να στεγνώσει πιο άμεσα. Αφότου στεγνώσει η βαφή, τότε μπορείτε να πετάξετε το δοχείο με ασφάλεια.

Κάντε δωρεά όση βαφή έχει περισσέψει
Σε περίπτωση που έχει μείνει αρκετή μπογιά, τότε μπορείτε να τη δωρίσετε σε άτομα ή υπηρεσίες που την χρειάζονται, όπως σε φιλανθρωπικές ομάδες.

Φυλάξτε την για το μέλλον
Αν σφραγιστεί σωστά, τότε η μπογιά μπορεί να διατηρηθεί για τα επόμενα 10-15 χρόνια, επομένως μια ασφαλής επιλογή είναι να την διαφυλάξετε σε περίπτωση που τη χρειαστείτε ξανά στο μέλλον. Θα πρέπει να διατηρηθεί, ωστόσο, σε δροσερό μέρος, μακριά από το φως το ήλιου και μη προσβάσιμο σε παιδιά ή κατοικίδια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης