Φωτογραφίες: Αποκεφαλισμένες καρέτα - καρέτα ξεβράζει η θάλασσα στην Ελούντα

Φωτογραφίες: Αποκεφαλισμένες καρέτα - καρέτα ξεβράζει η θάλασσα στην Ελούντα

Σήμερα ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο για μια ακόμη νεκρή χελώνα καρέτα-καρέτα στην ακτή μέσα στον κόρφο, ανεβάζοντας σε 13 συνολικά τις νεκρές χελώνες στην περιοχή, από τις αρχές του 2017

Φωτογραφίες: Αποκεφαλισμένες καρέτα - καρέτα ξεβράζει η θάλασσα στην Ελούντα
Tρία νέα περιστατικά με νεκρές χελώνες καταγράφηκαν συνολικά από τη Δευτέρα στον Κόλπο της Ελούντας.

Όπως είπε στην εφημερίδα «Ανατολή» η Λιμενάρχης Αγίου Νικολάου Αντιπλοίαρχος Δήμητρα Χασιώτη, σήμερα ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο για μια ακόμη νεκρή χελώνα καρέτα-καρέτα στην ακτή μέσα στον κόρφο, ανεβάζοντας σε 13 συνολικά τις νεκρές χελώνες στην περιοχή, από τις αρχές του 2017.

Τη Δευτέρα είχε βρεθεί άλλη μία νεκρή χελώνα κοντά στο Κανάλι του Κόλπου της Ελούντας, η οποία επίσης ήταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.

Κλείσιμο
Από την εξέταση που διενέργησε κτηνίατρος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Λασιθίου διαπιστώθηκε ότι το ζώο που εξέτασε προχθές, βρισκόταν νεκρό για καιρό στη θάλασσα και εντοπίστηκε ουλή μήκους περίπου 15 εκατοστών στην κάτω πλευρά του λαιμού του. Λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης δεν κατέστη δυνατόν να προσδιοριστεί αν ο θάνατος της χελώνας οφείλεται στην ουλή αυτή και πώς προκλήθηκε το τραύμα, δήλωσε στην εφημερίδα η Λιμενάρχης Αγίου Νικολάου.

Η κυρία Χασιώτη τόνισε ότι δεν χρησιμοποιούνται δίχτυα για αλιεία εντός του Κόλπου Ελούντας το τελευταίο χρονικό διάστημα ύστερα και από τις σχετικές οδηγίες και παρεμβάσεις του Λιμεναρχείου και τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι αλιείς της περιοχής της Ελούντας. Τόνισε δε ότι ο χρόνος ανεύρεσης μιας νεκρής χελώνας δεν συμπίπτει απαραίτητα και με τον χρόνο θανάτου της, όπως επιβεβαιώνεται στις περισσότερες των περιπτώσεων που εντοπίστηκαν, αφού οι χελώνες ήταν σε προχωρημένη σήψη. Όπως εξάλλου επισημαίνουν επαγγελματίες αλιείς της περιοχής, μια θαλάσσια χελώνα μπορεί να έχει θανατωθεί εκτός του Κόλπου της Ελούντας και τα θαλάσσια ρεύματα να την έχουν παρασύρει και την εκβράζουν σε παραλία εντός του κόρφου.


 
Πηγή: anatolh


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης