Απασχόληση για λόγους κοινωνικής επανένταξης χωρίς περικοπή σύνταξης ή επιδομάτων

Απασχόληση για λόγους κοινωνικής επανένταξης χωρίς περικοπή σύνταξης ή επιδομάτων

Εγκύκλιος Πετρόπουλου

Απασχόληση για λόγους κοινωνικής επανένταξης χωρίς περικοπή σύνταξης ή επιδομάτων
Σε εφαρμογή τίθεται η συνέχιση καταβολής, χωρίς καμία απολύτως περικοπή, της σύνταξης αναπηρίας ή θανάτου και των προνοιακών ή άλλων επιδομάτων, όσων προσώπων πάσχουν από αναπηρία, η οποία οφείλεται σε ψυχική πάθηση ή νοητική υστέρηση ή συμπαθολογία ψυχικής πάθησης και νοητικής υστέρησης με ποσοστό 50% και πάνω, εφόσον αναλαμβάνουν απασχόληση για λόγους ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και κοινωνικής επανένταξης.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος, σε εφαρμογή του άρθρου 23 του Ν. 4488/2017:

- Η ανάληψη μισθωτής απασχόλησης ή η αυτοαπασχόληση των προσώπων αυτών δεν θα επηρεάζει τη σχετική κρίση αξιολόγησης περί ανικανότητας για κάθε βιοποριστική εργασία κατά τη διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).

- Η κρίση πιστοποιείται με γνωμάτευση μονάδας ψυχικής υγείας του αντίστοιχου Τομέα Ψυχικής Υγείας, η οποία θα ισχύει για τρία έτη.
Κλείσιμο

- Οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται, πριν αναλάβουν εργασία ή αυτοαπασχοληθούν, να το δηλώσουν στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) και στις υπηρεσίες πρόνοιας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης