Futures: Το bitcoin προσγειώθηκε στη Wall Street με πάταγο

Futures: Το bitcoin προσγειώθηκε στη Wall Street με πάταγο

Οι dealers δήλωσαν ότι ο αρχικός όγκος ξεπέρασε τις προσδοκίες, ενώ η κυκλοφορία στην ιστοσελίδα του Cboe ήταν τόσο μεγάλη που προκάλεσε καθυστερήσεις και διακοπές

Futures: Το bitcoin προσγειώθηκε στη Wall Street με πάταγο
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) για το πιο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα του κόσμου αυξήθηκαν κατά 25% κατά την πρώτη του συνεδρίαση στην Cboe Global Markets Inc., πυροδοτώντας δύο προσωρινές αναστολές διαπραγμάτευσης, προκειμένου να περιοριστεί η μεταβλητότητα. Οι dealers δήλωσαν ότι ο αρχικός όγκος ξεπέρασε τις προσδοκίες, ενώ η κυκλοφορία στην ιστοσελίδα του Cboe ήταν τόσο μεγάλη που προκάλεσε καθυστερήσεις και διακοπές. Το Χρηματιστήριο ανέφερε ότι όλα τα εμπορικά του συστήματα λειτούργησαν φυσιολογικά.

"Ήταν πολύ εύκολο να το διαπραγματευτώ", δήλωσε ο Joe Van Hecke, διευθύνων σύμβουλος στο Grace Hall Trading LLC, με έδρα το Σικάγο, σε τηλεφωνική συνέντευξη από το Charlotte της Βόρειας Καρολίνας. "Νομίζω ότι θα δείτε μια ισχυρή αγορά καθώς ο χρόνος περνά".

Η έναρξη των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε ρυθμιζόμενες συναλλαγές αποτελεί κρίσιμο σημείο για το bitcoin, καθώς δοκιμάζει τις υποδομές που θα διευκολύνουν τα πλήθη των επαγγελματιών εμπόρων και των παραδοσιακών επενδυτών να στοιχηματίζουν στην άνοδο ή πτώση του ψηφιακού νομίσματος, συμβάλλοντας ενδεχομένως στην χειραγώγηση της τιμής του. Μέχρι στιγμής, η διαπραγμάτευση του bitcoin προήλθε κυρίως από μεμονωμένους επενδυτές που ήταν πρόθυμοι να διακινδυνεύσουν να βάουν χρήματα σε αγορές που είναι κατά βάση μη ρυθμιζόμενες. Μερικοί χρήστες αυτών των χαμηλής εποπτείας χώρων έχουν στοχοποιηθεί από χάκερς οι οποίοι έχουν κλέψει ψηφιακά νομίσματα.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης