Άκτωρ: Έργο αναβάθμισης 322 εκατ. ευρώ για τον ρουμανικό σιδηρόδρομο

Άκτωρ: Έργο αναβάθμισης 322 εκατ. ευρώ για τον ρουμανικό σιδηρόδρομο

Στόχος είναι η αναβάθμιση του υπάρχοντος σιδηροδρομικού δικτύου, ώστε να υποστηρίξει τη διέλευση επιβατηγών τρένων μέγιστης ταχύτητας 160 χιλιομέτρων την ώρα

Άκτωρ: Έργο αναβάθμισης 322 εκατ. ευρώ για τον ρουμανικό σιδηρόδρομο
Τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό της σιδηρογραμμικής γραμμής «Cap Y Ilteu - Gurasada», υπέγραψε η κοινοπραξία Railworks, στην οποία συμμετέχουν η Γαλλική Alstom, η ελληνική Aκτωρ και η Ρουμανική Αrcada.

To έργο προβλέπει τον εκσυγχρονισμό του εθνικού σιδηροδρόμου μήκους 22,3 χιλιομέτρων και υπογράφτηκε με τον Ρουμανικό Οργανισμό Σιδηροδρόμων. Η γραμμή αυτή εντάσσεται στον άξονα ΤΕΝ - Τ 22 που είναι το βόρειο τμήμα του Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου Ρήνου - Δουνάβεως, για τη διασύνδεση των πόλεων Νυρεμβέργη - Βουκουρέστι - Κωνστάντζα.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 322 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια και τον κρατικό προϋπολογισμό. Στόχος είναι η αναβάθμιση του υπάρχοντος σιδηροδρομικού δικτύου, ώστε να υποστηρίξει τη διέλευση επιβατηγών τρένων μέγιστης ταχύτητας 160 χιλιομέτρων την ώρα, αλλά και η δημιουργία έργων υποδομής, όπως η κατασκευή 15 γεφυρών, δύο σηράγγων, 17 υπογείων και μίας υπέργειας διάβασης και η ανακατασκευή τεσσάρων σιδηροδρομικών σταθμών. 
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης