Κέρδη στη Wall - Αισιοδοξία για τη φορολογική μεταρρύθμιση

Κέρδη στη Wall - Αισιοδοξία για τη φορολογική μεταρρύθμιση

Η συνεδρίαση χαρακτηρίσθηκε από ένα εκπληκτικό ριμπάουντ της μετοχής της General Electric μετά από πτώση 6%, καθώς πολλοί επενδυτές ποντάρουν στο ότι τα χειρότερα τελείωσαν για την εταιρεία

Κέρδη στη Wall - Αισιοδοξία για τη φορολογική μεταρρύθμιση
Άνοδος για τις μετοχές στη Wall Street την Παρασκευή μετά την έγκριση από την αμερικανική Γερουσία του προσχεδίου για τον προϋπολογισμό του 2018, γεγονός που αυξάνει τις προσδοκίες ότι το Κογκρέσο ίσως μπορέσει να «περάσει» μια εκδοχή των προτάσεων Τραμπ για τη μείωση της φορολογίας. 

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο κατά 0,71% στις 23.328 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο κατά 0,51% στις 2.575 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,36% στις 6.629 μονάδες.

Η συνεδρίαση χαρακτηρίσθηκε από ένα εκπληκτικό ριμπάουντ της μετοχής της General Electric μετά από πτώση 6%, καθώς πολλοί επενδυτές ποντάρουν στο ότι τα χειρότερα τελείωσαν για την εταιρεία που ανέφερε αδύναμα κέρδη την Παρασκευή και μείωσε τις προβλέψεις της για το έτος.

Κλείσιμο
Η PayPal ήταν μια από τις μετοχές με τις καλύτερες επιδόσεις, σημειώνοντας άνοδο 5,5%, αφού η εταιρεία ανέφερε καλύτερα τριμηνιαία αποτελέσματα από τα αναμενόμενα.

«Συνεχίζουμε να πιάνουμε νέα υψηλά επίπεδα και αυτό κάνει τους επενδυτές νευρικούς», δήλωσε ο Tom Anderson, επικεφαλής επενδύσεων στη Boston Private.

«Έχει περάσει πολύς καιρός χωρίς διόρθωση 5%, αλλά οι επενδυτές συνεχίζουν να πιστεύουν ότι οι μετοχές θα πάνε ψηλότερα. Πιστεύουμε ότι αυτό το χρηματιστήριο υποστηρίζεται από τα μακροοικονομικά στοιχεία», πρόσθεσε ο Anderson.

Απώλειες κατέγραψε η μετοχή της Celgene, με πτώση πάνω από 10%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα διακόψει τις δοκιμές σε ένα φάρμακο για τη θεραπεία της νόσου του Crohn.

«Η αγορά ήταν πολύ ενθουσιασμένη για τη φορολογική μεταρρύθμιση πέρυσι, αλλά το πρώτο εξάμηνο του έτους οι προσδοκίες αυτές μειώθηκαν» ανέφερε ο Rui De Figueiredo, υψηλόβαθμο στέλεχος της Morgan Stanley προσθέτοντας ότι: «Πρόσφατα, οι προσδοκίες για φορολογικές μειώσεις άρχισαν να αυξάνονται σταδιακά».

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης