Ανοδικά η Wall μετά το σήμα της Fed ότι θα αυξήσει τα επιτόκια τον Δεκέμβριο

Ανοδικά η Wall μετά το σήμα της Fed ότι θα αυξήσει τα επιτόκια τον Δεκέμβριο

Η αγορά αποτιμά δύο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων μέχρι το τέλος του επόμενου έτους

Ανοδικά η Wall μετά το σήμα της Fed ότι θα αυξήσει τα επιτόκια τον Δεκέμβριο
Υψηλότερα κινήθηκαν οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed. Τα πρακτικά έδειξαν ότι μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο είναι μάλλον σίγουρη, παρά τα χαμηλά επίπεδα στα οποία βρίσκεται ο πληθωρισμός.

«Πολλοί συμμετέχοντες πιστεύουν ότι άλλη μια αύξηση των επιτοκίων δικαιολογείται εφόσον οι μακροοικονομικές προοπτικές παραμείνουν ίδιες» ανέφεραν τα πρακτικά.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,18% στις 22.871 μονάδες, με τη μετοχή της Johnson & Johnson να καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,18% στις 2.555 μονάδες, με τις μετοχές real estate να «οδηγούν» ενώ ο Nasdaq κινήθηκε ανοδικά κατά 0,25% στις 6.603 μονάδες.

Κλείσιμο
Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, η Fed διατήρησε σταθερά τα επιτόκια ωστόσο είπε ότι θα ξεκινήσει αυτόν τον μήνα τη συρρίκνωση του ισολογισμού της.

«Το συμπέρασμα είναι ότι ορισμένοι αξιωματούχοι πιέζουν για αύξηση των επιτοκίων παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός δεν έχει φτάσει στον στόχο της Fed. Αυτή τη στιγμή, η αγορά αποτιμά δύο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων μέχρι το τέλος του επόμενου έτους» σχολιάζει ο Ρόμπερτ Τιπ, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην PGIM Fixed Income.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης