Wall Street: Ελεύθερη πτώση μετά την απομάκρυνση του Στηβ Μπάνον από τον Τραμπ

Wall Street: Ελεύθερη πτώση μετά την απομάκρυνση του Στηβ Μπάνον από τον Τραμπ

Πτώση 0,35% για τον Dow Jones στις 21.674 μονάδες - Στο 0,18% οι απώλειες για τον S&P 500 στις 2.425 μονάδες - Κατά 0,09% χαμηλότερα κινήθηκε ο Nasdaq στις 6.216 μονάδες

Wall Street: Ελεύθερη πτώση μετά την απομάκρυνση του Στηβ Μπάνον από τον Τραμπ
Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν, τελικά, την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι αμερικανικές μετοχές, οι οποίες είχαν για αρκετό χρονικό διάστημα γυρίσει ανοδικά, μετά την ανακοίνωση της απομάκρυνσης του Στηβ Μπάνον από τη θέση του στρατηγικού συμβούλου του Ντ. Τραμπ.

Ο κ. Μπάνον θεωρείται ιδιαίτερα συντηρητικός και εμπνευστής της ατζέντας προστατευτισμού για θέματα διεθνούς εμπορίου που προωθεί ο Αμερικανός πρόεδρος, μία ατζέντα η οποία δεν ευνοεί αρκετές εκ των εισηγμένων στην αμερικανική αγορά εταιρειών.

Πτώση 0,35% για τον Dow Jones στις 21.674 μονάδες, με τη μετοχή της Nike να εμφανίζει τις υψηλότερες απώλειες. Στο 0,18% οι απώλειες για τον S&P 500 στις 2.425 μονάδες, ενώ 0,09% χαμηλότερα κινήθηκε ο Nasdaq στις 6.216 μονάδες.

Κλείσιμο
Εν γένει οι επενδυτές στη Wall Street εμφανίζονται αρκετά προβληματισμένη με την κυβέρνηση Τραμπ, καθώς θεωρούν ότι έχει καταστεί σχεδόν αδύνατη η προώθηση της οικονομικής της πολιτικής, στην οποία περιλαμβάνονται φορολογική μεταρρύθμιση αλλά και ένα μεγάλο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης.

Σαφώς αρνητική επίδραση είχε στις επενδυτικές διαθέσεις και η χθεσινή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη.

Πτωτική κίνηση, πάντως, ακολούθησε και ο δείκτης μεταβλητότητας ή «φόβου» Vix, με απώλειες που ξεπέρασαν το 8% και κλείσιμο στο επίπεδο των 14,26 μονάδων.

Για περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης