Ο Τραμπ δεν πείθει και η Wall Street «βουλιάζει»

Ο Τραμπ δεν πείθει και η Wall Street «βουλιάζει»

Σημαντικές πτώσεις για τους τρεις μεγάλους δείκτες

Ο Τραμπ δεν πείθει και η Wall Street «βουλιάζει»
Τις ισχυρότερες ημερήσιες απώλειές του σε διάστημα τριών μηνών εμφάνισε ο Dow Jones, καθώς πληθαίνουν οι φόβοι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρόκειται να πείσει το Κογκρέσο να ψηφίσει σειρά νομοσχεδίων που θεωρούνται φιλικά τόσο ως προς την οικονομία όσο και ως προς την αγορά.

Ο Dow Jones υποχώρησε 273 μονάδες ή 1,24% στις 21.750 μονάδες, με τη μετοχή της Cisco Systems (-4%) να εμφανίζει τις ισχυρότερες απώλειες, παρά το γεγονός ότι τα μεγέθη τριμήνου που ανακοίνωσε ήταν εντός των εκτιμήσεων της αγοράς. Ισχυρές οι πιέσεις και για τη μετοχή της Wal-Mart, οι οποίες ξεπέρασαν το 1,5%.

Στο 1,54% η πτώση για τον S&P 500 στις 2.430 μονάδες, ενώ 1,94% χαμηλότερα κινήθηκε ο Nasdaq στις 6.221 μονάδες.

Κλείσιμο
Στον αντίποδα νέο ράλι σημείωσε ο δείκτης μεταβλητότητας ή «φόβου» Vix με κέρδη που ξεπέρασαν το 33% και διαμόρφωση άνω των 15 μονάδων.

Η πτώση του Dow Jones ξεκίνησε μετά από δημοσίευμα ότι ο Gary Cohn, ένας από τους θεωρούμενους ως ιδιαίτερα φιλικούς προς την αγορά συμβούλους του Ντ. Τραμπ θα παραιτηθεί από το Εθνικό Οικονομικό Συμβούλιο των ΗΠΑ (National Economic Council) και μάλιστα εξαιτίας των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου μετά τα ρατσιστικά γεγονότα στη Βιρτζίνια.

Παρά το γεγονός ότι η φημολογία διαψεύστηκε ήταν αρκετή ώστε να επαναφέρει την ανησυχία των επενδυτών για το μέλλον της κυβέρνησης Τραμπ και κυρίως για την οικονομική της ατζέντα, γεγονός το οποίο τους οδήγησε σε ευρύτατες ρευστοποιήσεις.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι και το τρομοκρατικό κτύπημα στη Βαρκελώνη είχε αρνητική επίδραση στην αμερικανική αγορά. Σε οικονομικό επίπεδο οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας υποχώρησαν στις 232.000, ενώ πτωτικά κινήθηκε, για τον Ιούλιο και η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ.

Για περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης