Μειώθηκαν, περισσότερο από το αναμενόμενο, οι γερμανικές εξαγωγές τον Ιούνιο

Μειώθηκαν, περισσότερο από το αναμενόμενο, οι γερμανικές εξαγωγές τον Ιούνιο

Αναλυτές ερμήνευσαν τη μείωση των εξαγωγών και των εισαγωγών ως τεχνική διόρθωση ύστερα από πέντε μήνες αύξησης

Μειώθηκαν, περισσότερο από το αναμενόμενο, οι γερμανικές εξαγωγές τον Ιούνιο
Περισσότερο από το αναμενόμενο μειώθηκαν οι γερμανικές εξαγωγές τον Ιούνιο, με τις εισαγωγές να υποχωρούν ακόμα περισσότερο, διευρύνοντας το εμπορικό πλεόνασμα στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές μειώθηκαν κατά 2,8%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο του 2015. Οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 4,5%, που είναι η μεγαλύτερη μείωση από τον Ιανουάριο του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.

Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν οι εξαγωγές να μειωθούν κατά 0,3% και οι εισαγωγές να αυξηθούν κατά 0,2%.

Κλείσιμο
Αναλυτές ερμήνευσαν τη μείωση των εξαγωγών και των εισαγωγών ως τεχνική διόρθωση ύστερα από πέντε μήνες αύξησης, που τροφοδοτήθηκαν από την ισχυρή ζήτηση για γερμανικά προϊόντα από χώρες εντός και εκτός της ευρωζώνης.

Το εποχικά προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα διευρύνθηκε στα 21,2 δισεκ. ευρώ από τα 20,3 δισεκ. ευρώ τον Μάιο, στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Αύγουστο του 2016. Τα στοιχεία του Ιουνίου είναι υψηλότερα από την πρόβλεψη των αναλυτών για 21,0 δισεκ. ευρώ.

Το ευρύτερο πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας ανήλθε στα 23,6 δισεκ. ευρώ ύστερα από την πτωτικά αναθεωρημένη τιμή των 16,0 δισεκ. ευρώ τον Μάιο, σύμφωνα με τα μη προσαρμοσμένα στοιχεία.

Τα στοιχεία πιθανόν να προκαλέσουν νέες επικρίσεις για την εξαγωγική ισχύ της Γερμανίας αφού το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάλεσε και πάλι τον περασμένο μήνα την κυβέρνηση να αυξήσει τις επενδύσεις προκειμένου να μειωθεί το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών, να αυξηθούν οι εισαγωγές και να στηριχθεί η οικονομική ανάκαμψη σε άλλες χώρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης