Φορολογικές δηλώσεις: Στα 990 ευρώ ο μέσος φόρος για κάθε νοικοκυριό

Φορολογικές δηλώσεις: Στα 990 ευρώ ο μέσος φόρος για κάθε νοικοκυριό

H πληρωμή του φόρου θα γίνει σε τρεις δόσεις, η πρώτη έως τα τέλη Ιουλίου, η δεύτερη έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως τις 30 Νοεμβρίου

Φορολογικές δηλώσεις: Στα 990 ευρώ ο μέσος φόρος για κάθε νοικοκυριό
Τις φορολογικές δηλώσεις που κλείνουν σε μια εβδομάδα περιμένει το υπουργείο Οικονομικών για να συγκεντρώσει το ένα δισ. ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός για την αύξηση των φορολογικών εσόδων φέτος (από τα 3 δισ. στα 4 δισ. ευρώ), καθώς μέχρι στιγμής, τα έσοδα υπερβαίνουν οριακά τους στόχους.

Ο λογαριασμός θα είναι φέτος ακόμα πιο βαρύς, αφού ήδη από τις 3.894.296 φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί στο Taxisnet (από σύνολο 6,2 εκατ.) προκύπτει ότι το 38,8% των φορολογουμένων, δηλαδή περίπου 1.502.877 δηλώσεις, θα κληθούν να πληρώσουν κατά μέσο όρο φόρο ύψους 990,32 ευρώ, δηλαδή 1.488.324.357 ευρώ συνολικά.

Αντίθετα, επιστροφή φόρου αναμένεται να λάβει μόλις το 16,06% των φορολογουμένων, δηλαδή περίπου 623.080 δηλώσεις, ενώ για περίπου 1.747.387 φορολογούμενους το εκκαθαριστικό της εφορίας είναι μηδενικό.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, εκτιμάται ότι μόλις θα έχουν υποβληθεί όλες οι φορολογικές δηλώσεις τα χρεωστικά εκκαθαριστικά που θα προκύψουν να ανέλθουν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40% (πάνω από 2,4 εκατομμύρια νοικοκυριά) και ο μέσος φόρος θα διαμορφωθεί στα 1.250 ευρώ.

Τα «ραβασάκια» είναι φέτος αρκετά επιβαρυμένα σε σχέση με πέρυσι και περιλαμβάνουν κυρίως τον φόρος εισοδήματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης αλλά και το τέλος επιτηδεύματος των 500-650 ευρώ που οφείλουν να πληρώσουν όσοι δηλώνουν εισοδήματα από επιχειρηματικές δραστηριότητες, καθώς επίσης και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης τον οποίο υποχρεούνται να καταβάλουν όσοι κατέχουν αυτοκίνητα άνω των 1.928 κ. εκ. παλαιότητας μέχρι 10 ετών, σκάφη αναψυχής άνω των 5 μέτρων και πισίνες.

Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή του φόρου θα γίνει σε τρεις δόσεις, η πρώτη έως τα τέλη Ιουλίου, η δεύτερη έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως τις 30 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης