Έξι προτάσεις για να βγουν οι κατασκευές από το τέλμα

Έξι προτάσεις για να βγουν οι κατασκευές από το τέλμα

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για την Ποιότητα και την Ανάπτυξη των Κατασκευών πρότεινε μέτρα για τον εκσυγχρονισμό του κλάδου που θα μεγιστοποιήσουν τα φορολογικά έσοδα

Έξι προτάσεις για να βγουν οι κατασκευές από το τέλμα
Την ακινησία του κλάδου των κατασκευών και την ανάγκη για θεμελιώδεις αλλαγές στον σχεδιασμό αλλά και στην κατασκευή των έργων, διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για την Ποιότητα και την Ανάπτυξη των Κατασκευών, προτείνοντας μέτρα για τον εκσυγχρονισμό του κλάδου που θα μεγιστοποιήσουν τα φορολογικά έσοδα, θα συμβάλλουν στην αύξηση των θέσεων εργασίας και στην προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Σε συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Πέτρος Παπαϊωάννου και μέλη του Διοικητικό Συμβουλίου παρουσίασαν τις προτάσεις του ΣΕΠΑΚ που θα κατατεθούν στην πολιτεία, σταχυολογώντας τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης του ΙΟΒΕ που είχε διενεργηθεί για λογαριασμό του Συνδέσμου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου, παρόλο που ο κλάδος των κατασκευών «αποτέλεσε τα τελευταία 50 χρόνια, τον ακρογωνιαίο λίθο της ελληνικής οικονομίας, οι επιβαρυντικές αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της κρίσης, τον οδήγησαν σε κατακόρυφη πτώση, συμπαρασύροντας το σύνολο της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας». Την τραγική κατάσταση του τεχνικού κόσμου επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μεσαίων και μεγάλων τεχνικών εταιρειών (ΣΑΤΕ) κ. Ζαχαρίας Αθουσάκης εκφράζοντας κραυγή αγωνίας για την ποιότητα των έργων από τις μεγάλες εκπτώσεις που δίνονται στα έργα. Υποστήριξε μάλιστα ότι η εξαθλίωση που βιώνει η άλλοτε ατμομηχανή της οικονομίας είναι τέτοια που οι οικοδόμοι εκλιπαρούν για εργασία μόνο και μόνο για να κολλήσουν ένσημα, πηγαίνοντας ακόμη και για 20 ευρώ μεροκάματο.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης