Η κυβέρνηση κατάσχει και οικογενειακά επιδόματα πολυτέκνων

Η κυβέρνηση κατάσχει και οικογενειακά επιδόματα πολυτέκνων

Σύμφωνα με το νόμο, οι δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ, ανάλογα με το εισόδημα και των αριθμό των παιδιών δικαιούνται από 60 ευρώ ως 750 ευρώ

Η κυβέρνηση κατάσχει και οικογενειακά επιδόματα πολυτέκνων
Όσες οικογένειες δικαιούνται επιδόματα από τον ΟΓΑ, δηλαδή είναι και τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτείας αυτές που πλήττονται περισσότερο από την κρίση και την υποβάθμιση του επιπέδου ζωής της κοινωνίας, τώρα κινδυνεύουν να "ξεχάσουν" αυτά τα οικογενειακά επιδόματα, εάν έχουν έστω και μια μικρή οφειλή στην εφορία.

Σύμφωνα με το νόμο, οι δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ, ανάλογα με το εισόδημα και των αριθμό των παιδιών δικαιούνται από 60 ευρώ ως 750 ευρώ. Αυτοί, κανονικά, περιμένουν να λάβουν μέσα στον Ιούλιο το υπόλοιπο του πρώτου τριμήνου του 2017 και το δεύτερο τρίμηνο.

Πολλοί από αυτούς όμως δεν θα δουν τα χρήματα αυτά στον λογαριασμό τους ή θα τα δουν για μερικές ώρες ή ημέρες και στη συνέχεια οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί πρόκειται να... ξαναδειάσουν από τα επιδόματα

Κλείσιμο
Όπως γράφει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», αυτοί που κινδυνεύουν είναι οι δικαιούχοι επιδομάτων οι οποίοι έχουν οφειλές στην εφορία. Οι ΔΟΥ έχουν στη διάθεσή τους διπλό όπλο. Καθώς δεν υπάρχει σαφής εξαίρεση των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ, μπορούν στην περίπτωση οφειλών προς το Δημόσιο να κατάσχουν το ποσό από το υπόλοιπο του τραπεζικού λογαριασμού των δικαιούχων.

Ακόμη και στην περίπτωση που ο δικαιούχος έχει δηλώσει τον λογαριασμό όπου κατατίθεται το ποσό των επιδομάτων ως ακατάσχετο και έτσι προστατεύεται μέχρι του ποσού των 1.250 ευρώ οι ΔΟΥ έχουν την ευχέρεια να "αρπάξουν" τα χρήματα πριν καν γίνει η πίστωση από τον ΟΓΑ.

Ήδη οι ΔΟΥ έχουν ειδικές εντολές κατασχέσεων ακόμη και για οφειλές κάτω από τα 5.000 ευρώ. Οι κατασχέσεις γίνονται με φρενήρεις ρυθμούς, κατά χιλιάδες κάθε μήνα. Η μόνη πιθανότητα να μην κατασχεθούν τα επιδόματα είναι να μπουν στον ακατάσχετο λογαριασμό και το υπόλοιπο που εμφανίζεται σε αυτόν να είναι μικρότερο των 1.250 ευρώ. Οι δικαιούχοι επιδομάτων του ΟΓΑ θα πρέπει άμεσα να δηλώσουν τον λογαριασμό ως ακατάσχετο ελπίζοντας ότι τα χρήματα δεν θα κατασχεθούν από την εφορία ενόσω ακόμη βρίσκονται στον ΟΓΑ.

Πηγή: www.newmoeny.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης