Νέα έξοδος στις αγορές για την Κύπρο

Νέα έξοδος στις αγορές για την Κύπρο

Σε έκδοση νέου 7-ετούς ομολόγου προχώρησε η Κυπριακή Δημοκρατία - Ο  Χάρης Γεωργιάδης έγραψε: «Σήμερα δοκιμάζουμε για άλλη μια φορά τις δυνάμεις μας στις διεθνείς αγορές»


Νέα έξοδος στις αγορές για την Κύπρο
O Κύπριος υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ανακοίνωσε από τον λογαριασμό του στο twitter νέα έξοδο της Κύπρου στις αγορές. Ο  Χάρης Γεωργιάδης έγραψε: «Σήμερα δοκιμάζουμε για άλλη μια φορά τις δυνάμεις μας στις διεθνείς αγορές».

Χθες το Κυπριακό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην έκδοση νέου 7-ετούς ομολόγου.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, η Κυπριακή Δημοκρατία σκοπεύει να εκδόσεις νέα γραμμάτια σταθερού επιτοκίου σε ευρώ με λήξη το 2024 με ονομαστικής αξία 1.000 ευρώ (New Notes Offering).
Κλείσιμο

Η διαδικασία προσφορών αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στο μεσημέρια και να κλείσει  αργά το απόγευμα. Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν το βράδυ.

Από τη σημερινή έξοδό της στις αγορές, η Κύπρος αναζητεί τουλάχιστον μισό δισεκατομμύριο ευρώ.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει επίσης σε ανταλλαγή/επαναγορά των πιο κάτω υφιστάμενων ομολόγων της Δημοκρατίας:

 
Η Κυπριακή Δημοκρατία, με βαθμό πιστοληπτικής ικανότητας BB+ (stable) από τον οίκο Standard and Poor`s, B1 (positive) από τον οίκο Moody`s, BB- (positive) από τον οίκο Fitch και BBL (stable) από τον οίκο DBRS έχει αναθέσει στις τράπεζες Citi, Goldman Sachs International Bank και HSBC να αναλάβουν ως ανάδοχοι για την έκδοση ενός νέου 7-ετούς ομολόγου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης