Δεύτερη ευκαιρία για τα ανασφάλιστα οχήματα σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών

Δεύτερη ευκαιρία για τα ανασφάλιστα οχήματα σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών

Εξετάζεται η κατάργηση της πληρωμής του παραβόλου των 250 ευρώ, εάν σε έξι μήνες ασφαλιστεί το όχημα

Δεύτερη ευκαιρία για τα ανασφάλιστα οχήματα σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών
Σε πάγωμα των προστίμων για ένα εύλογο διάστημα αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, μετά το αλαλούμ που δημιουργήθηκε από τα λάθη στα ειδοποιητήρια για τα ανασφάλιστα οχήματα, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής. 

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να δώσει δεύτερη ευκαιρία στους ανασφάλιστους κατόχους οχημάτων και εξετάζει την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα καταργεί επί της ουσίας το παράβολο των 250 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι σε εύλογο διάστημα- πιθανότητα- έξι μηνών θα ασφαλίσουν το όχημά τους. Σε περίπτωση που δεν το πράξουν, εξετάζεται ακόμη και ο διπλασιασμός του προστίμου, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Στην απόφαση αυτή οδηγούν τα σωρεία λαθών που εντοπίστηκαν στα ειδοποιητήρια για 1,1 εκατ. ανασφάλιστα οχήματα, τα οποία εκτιμάται ότι μπορεί να φτάνουν ακόμη και τις 400.000, με συνέπεια ένας μεγάλος αριθμός πολιτών που φέρονται ως κάτοχοι αυτοκινήτων να έχουν λάβει ειδοποιητήριο για να πληρώσουν το παράβολο των 250 ευρώ χωρίς να το οφείλουν.

Κλείσιμο
Βασικές αιτίες των λαθών είναι οι περιπτώσεις κλοπής ή καταστροφής των οχημάτων, η μη έγκαιρη καταχώριση στο σύστημα του υπουργείου Οικονομικών για την κατάθεση πινακίδων και η λάθος καταχώριση στοιχείων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης