Υπουργός Οικονομικών Κύπρου: Η αξιολόγηση της Ελλάδας έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί

Υπουργός Οικονομικών Κύπρου: Η αξιολόγηση της Ελλάδας έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί

Εξέφρασε τη βεβαιότητα για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος με τη συμμετοχή του ΔΝΤ κατά την επόμενη συνεδρίαση της Ευρωομάδας, που θα πραγματοποιηθεί σε τρεις εβδομάδες στο Λουξεμβούργο

Υπουργός Οικονομικών Κύπρου: Η αξιολόγηση της Ελλάδας έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί
Η αξιολόγηση της Ελλάδος έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, αναφερόμενος στη προχθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.
 
Σε δηλώσεις στο «Bloomberg» ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι στην πραγματικότητα οι περισσότερες από τις προαπαιτούμενες ενέργειες έχουν γίνει. Δεν θέλω, είπε, «να απεικονίσω μια αρνητική εικόνα». Έγινε, προσέθεσε, καλή δουλειά και η εκταμίευση πραγματικά επίκειται και αυτό είναι ένα πολύ σαφές μήνυμα. «Αυτά είναι πραγματικά καλά νέα», τόνισε. Ξεκαθάρισε όμως σε σχέση με το ελληνικό χρέος ότι υπάρχει ανάγκη «να κάνουμε ένα επόμενο βήμα, ένα παράλληλο βήμα και να μεταφέρουμε με σαφήνεια και με πολύ ικανοποιητικό τρόπο τις παραμέτρους του χρέους».
 
Επίσης, εξέφρασε τη βεβαιότητα για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος με τη συμμετοχή του ΔΝΤ κατά την επόμενη συνεδρίαση της Ευρωομάδας, που θα πραγματοποιηθεί σε τρεις εβδομάδες στο Λουξεμβούργο.
 
Κλείσιμο
Προχθές, είπε, σημειώθηκε επίσης πρόοδος, αλλά δεν κατέστη δυνατή η συμφωνία. Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αυτό θα γίνει στην προσεχή συνεδρίαση του Eurogroup. «Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να συμφωνήσουμε με πολύ σαφή τρόπο, ώστε να μεταφέρουμε την ίδια σαφήνεια στις αγορές, στην ίδια την Ελλάδα και σε όλους εμάς», δήλωσε.
 
Κληθείς να αποκαλύψει τις προτιμώμενες από την Κύπρο επιλογές αναδιάρθρωσης, εξήγησε ότι συμφωνεί με «οτιδήποτε θα αποκαταστήσει την πρόσβαση στις αγορές για την Ελλάδα». Επίσης, δήλωσε ότι είναι «εφοδιασμένος με την απόφαση του κυπριακού Υπουργικού Συμβουλίου και έχει σαφή εντολή να συμφωνήσει και να υποστηρίξει οποιαδήποτε ρύθμιση για το ελληνικό χρέος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης