Πρωταθλητισμό κάνει το λιμάνι του Πειραιά σε κρουαζιέρα-containers

Πρωταθλητισμό κάνει το λιμάνι του Πειραιά σε κρουαζιέρα-containers

Στην κρουαζιέρα το 2016 ο Πειραιάς σημείωσε σημαντική άνοδο

Πρωταθλητισμό κάνει το λιμάνι του Πειραιά σε κρουαζιέρα-containers
Σε τροχιά πρωταθλητισμού βρίσκεται το λιμάνι του Πειραιά τόσο το εμπορικό, όσο και το επιβατηγό. Και τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και αισιόδοξα αφού οι προοπτικές είναι ευοίωνες.

Στην κρουαζιέρα το 2016 ο Πειραιάς σημείωσε σημαντική άνοδο. Πιο συγκεκριμένα, ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο κινήσεις επιβατών, και βρέθηκε στην 7η θέση των μεγαλύτερων λιμένων κρουαζιέρας της Μεσογείου. Η στρατηγική του Πειραιά πέτυχε να φιλοξενήσει το 2016 σημαντικά πλοία, όπως το Carnival Vista, και αύξησε την χρήση του ως αφετηριακός λιμένας.

Η Cosco έχει αρχίσει ήδη να κάνει ενέργειες για να προσελκύσει περισσότερες εταιρείες κρουαζιέρας και να φέρει κινέζους τουρίστες που είναι μία τεράστια αγορά. Η Cosco έχει σχεδιάσει την επιτάχυνση της κατασκευής αγκυροβολίων με μεγάλο βάθος, ώστε να υπάρχουν θέσεις παραβολής για τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου. Ταυτόχρονα, θα κάνει νέες επενδύσεις για την αναβάθμιση των υπηρεσιών και της ανταγωνιστικότητας. Η διακίνηση επιβατών κρουαζιέρας του λιμανιού του Πειραιά τώρα είναι περίπου ένα εκατομμύριο τον χρόνο, ενώ ο βραχυπρόθεσμος σκοπός της Cosco είναι να τον αυξήσει μέχρι 1,5 εκατ. και μακροπρόθεσμα στα τρία εκατομμύρια.

Κλείσιμο
Ήδη έχει εγκαινιαστεί η νέα προβλήτα κρουαζιέρας στον Άγιο Νικόλαο, στο λιμάνι του Πειραιά και δίνει μια επιπλέον θέση πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιου άνω των 250 μέτρων.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης