Κέρδη στη Wall Street - Άνω των 6.000 μονάδων ο Nasdaq

Κέρδη στη Wall Street - Άνω των 6.000 μονάδων ο Nasdaq

Τα εταιρικά μεγέθη μέχρι στιγμής ήταν πολύ καλά  εκτιμούν οικονομολόγοι και επισημαίνουν ότι αυτό αποτελεί ένδειξη για την επιχειρηματική Αμερική, ότι έχει εισέλθει σε έναν δρόμο ανάπτυξης

Κέρδη στη Wall Street - Άνω των 6.000 μονάδων ο Nasdaq
Σε θετική πορεία κινήθηκε η αμερικανική αγορά, με τον Nasdaq να σπάει το φράγμα των 6.000 μονάδων, καθώς τα εταιρικά μεγέθη τριμήνου αρκετών κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών ξεπέρασαν σημαντικά τις εκτιμήσεις.

Ο τεχνολογικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,7% στις 6.025 μονάδες, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1,12% στις 20.996 μονάδες ενώ ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,6% στις 2.388 μονάδες.

«Τα εταιρικά μεγέθη μέχρι στιγμής ήταν πολύ καλά. Αυτό αποτελεί καλή ένδειξη για την επιχειρηματική Αμερική, η οποία έχει εισέλθει σε έναν δρόμο ανάπτυξης», εκτιμά ο Peter Cardilo, οικονομολόγος της First Standard Financial.
Κλείσιμο

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερες από 190 εταιρείες που είναι εισηγμένες στον S&P 500 θα ανακοινώσουν μεγέθη α' τριμήνου έως το τέλος της εβδομάδας, μεταξύ των οποίων Boeing, Amazon, Alphabet, Microsoft και General Motors.

Οι αμερικανικές μετοχές -αν και με λιγότερη ένταση- συνέχισαν να ενισχύονται, καθώς τη Δευτέρα και αυτές «πανηγύρισαν» την επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν στον α' γύρο των γαλλικών εκλογών, ενώ οι επενδυτές και οι δημοσκόποι εμφανίζονται σίγουροι ότι ο κ. Μακρόν θα επικρατήσει της αντιπάλου του, Μαρίν Λεπέν, στον β' γύρο που πραγματοποιείται στις 7 Μαΐου.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι τιμές ακινήτων στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν άνω του αναμενόμενου τον Φεβρουάριο, βάσει του δείκτη S&P/Case-Shiller U.S. National Home Price.

Ο δείκτης ενισχύθηκε 5,8%, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι η άνοδός του θα ήταν 5,7%. Πολύ καλύτερες του αναμενόμενου και οι πωλήσεις νέων κατοικιών για τον Μάρτιο, καθώς αυξήθηκαν 5,8% στις 621.000, ενώ η καταναλωτική εμπιστοσύνη για τον Απρίλιο διατηρήθηκε σταθερή στις 120,3 μονάδες.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης