Αισιοδοξεί η Κομισιόν: Η Ελλάδα θα πιάσει τους στόχους για το 2017-2018

Αισιοδοξεί η Κομισιόν: Η Ελλάδα θα πιάσει τους στόχους για το 2017-2018

Κοινοτικές πηγές εκφράζουν την ικανοποίηση τους για το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο επιβεβαιώνει τις θέσεις τους και όχι αυτές του ΔΝΤ το οποίο προέβλεπε πλεόνασμα της τάξης του 3.3%

Αισιοδοξεί η Κομισιόν: Η Ελλάδα θα πιάσει τους στόχους για το 2017-2018
Επιστρέφουν από σήμερα, Δευτέρα, οι επικεφαλής των θεσμών
στην Αθήνα
- όπως έγραψε το protothema.gr - με στόχο την επανεκκίνηση των διεργασιών για την επίτευξη μιας συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (την Staff Level Agreement) και κατ' επέκταση, την ολοκλήρωση της δεύτερης
αξιολόγησης
Κλείσιμο
.

Αναφορικά με τα στοιχεία του πλεονάσματος, ερωτηθείς από το ΘΕΜΑ στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε πως η σημερινή δημοσίευση των δεικτών της ελληνικής οικονομίας από τη Eurostat, εμφανίζει ένα πρωτογενές πλεόνασμα για τη χώρα της τάξεως του 4.2% επί του ΑΕΠ.

Το ποσοστό αυτό πρωτογενούς πλεονάσματος επί του ΑΕΠ είναι σημαντικά ανώτερο από το ζητούμενο 0.5% που προέβλεπε η συμφωνία του Ιουλίου 2015 και η Επιτροπή θεωρεί πως η Ελλάδα θα καταφέρει να πιάσει και τους επόμενους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος. Τα στοιχεία αυτά, για τον Μαργαρίτη Σχοινά επιβεβαιώνουν παράλληλα τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία.

«Η Επιτροπή θα εξετάσει προσεκτικά τα στοιχεία κατά τις ανοιξιάτικες προβλέψεις ιδιαίτερα ως προς τις επιπλοκές στο μεσοδιάστημα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου και ολοκλήρωσε λέγοντας πως η Επιτροπή είναι αισιόδοξη πως η Ελλάδα θα πιάσει τον στόχο του πλεονάσματος το 2017 και το 2018.

Κοινοτικές πηγές εκφράζουν την ικανοποίηση τους για το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο επιβεβαιώνει τις θέσεις τους και όχι αυτές του ΔΝΤ το οποίο προέβλεπε πλεόνασμα της τάξης του 3.3%. 

Το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί πιο εκτενώς και μετά από τις ανοιξιάτικες προβλέψεις της Επιτροπής στα μέσα Μαΐου και πλέον ο στόχος της Επιτροπής είναι η άμεση επίτευξη μιας τεχνικής συμφωνίας το συντομότερο δυνατό. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης