«Ράλι» στις αγορές μετά τη νίκη Μακρόν: Σε υψηλό 7 μηνών το γαλλικό χρηματιστήριο

«Ράλι» στις αγορές μετά τη νίκη Μακρόν: Σε υψηλό 7 μηνών το γαλλικό χρηματιστήριο

Οι αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων αναμένεται να υποχωρήσουν και οι γαλλικές μετοχές να ανακάμψουν

«Ράλι» στις αγορές μετά τη νίκη Μακρόν: Σε υψηλό 7 μηνών το γαλλικό χρηματιστήριο
Ράλι ανακούφισης στο Παρίσι αλλά και στις μεγάλες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης μετά την επικράτησή του Εμμανουέλ Μακρόν στον α' γύρο των
προεδρικών εκλογών στη Γαλλία αλλά και τη στοίχιση του συνόλου των συνυποψηφίων του – πλην Μελανσόν – για τη στήριξη του στο β' γύρο. Οι αγορές μετοχών καταγράφουν το μεγαλύτερο ράλι απ' το καλοκαίρι του 2016 ενώ και το ευρώ είναι στα υψηλότερα επίπεδα πέντε μηνών έναντι του δολαρίου διαπραγματεύεται το ευρώ.
Κλείσιμο

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Eurostoxx 50 καταγράφει άνοδο 3,3%, τη μεγαλύτερη απ' τις 28 Ιουνίου 2016 την ώρα που ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύεται 3,5% ο DAX στη Φρανκφούρτη 2,7% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο 1,8%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται 1,8%, που είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό απ' το Σεπτέμβριο του 2016.

Οι μετοχές των τραπεζικών μετοχών και γενικότερα του χρηματοοικονομικού κλάδου είναι αυτές που πρωταγωνιστούν στο ράλι με τις Societe Generale και BNP Paribas να είναι κοντά στο +11%! Ράλι 6% και για την μετοχή της κατασκευαστικής Vinci. 

Την ίδια ώρα το ευρώ ενισχύεται 1% έναντι του δολαρίου και βρίσκεται στην περιοχή του 1,084 δολ. Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται ανοδικά και έναντι της στερλίνας, στην περιοχή του 0,847 της στερλίνας.

Οι αποδόσεις των γαλλικών κρατικών ομολόγων καταγράφουν σημαντική αποκλιμάκωση. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έχει μειωθεί στο 0,8% από 0,88% που ήταν στο κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής. Σε πορεία αποκλιμάκωσης βρίσκονται σχεδόν όλα τα ομόλογα της ευρωπεριφέρειας σε αντίθεση με τα γερμανικά με το 10ετές Bund να βρίσκεται στο 0,33% από 0,27% πριν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης