Η ταυτότητα των Γερμανών διεκδικητών του ΟΛΘ

Η ταυτότητα των Γερμανών διεκδικητών του ΟΛΘ

Η εταιρεία Deutsche Invest Equity Partners – μια από τις 3 που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές- έχει δείξει το ενδιαφέρον της για τον ΟΛΘ 

Η ταυτότητα των Γερμανών διεκδικητών του ΟΛΘ
Η εταιρεία Deutsche Invest Equity Partners – μια από τις 3 που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές- έχει δείξει το ενδιαφέρον της για τον ΟΛΘ ήδη από την εποχή του πρώτου εγχειρήματος δηλαδή από το 2014.

Ως γνωστόν, στις 14/4/2014 το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για την πώληση του 67% των μετοχών της εταιρίας ΟΛΘ που έχει την διαχείριση του Λιμένος Θεσσαλονίκης μέχρι το 2051. Στον διαγωνισμό «κατέβηκαν» 8 εταιρείες και η Deutsche Invest Equity Partners (DIEP) ήταν μια εξ αυτών. H DIEP αυτοπροσδιορίζεται ως «alternative investment firm» που δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στις αγορές των venture capital, private equity και real estate. Διαβάζοντας τα σχετικά με την εταιρεία έμαθα ότι η DIEP είναι η κύρια επενδυτική φίρμα των μετόχων της goetzpartners. Η τελευταία είναι μια από τις 10 μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων στη Γερμανία.

Στον ΟΛΘ η Γερμανική επενδυτική εταιρεία με έδρα το Μόναχο κατέβηκε σε κοινοπραξία με τα συμφέροντα Ιβάν Σαββίδη και την γαλλικών συμφερόντων Terminal Link ( το 51 % κρατούν οι Γάλλοι της CMA και το υπόλοιπο 49 % οι Κινέζοι της China Merchants Holdings International).

Πηγή: www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης