Σόιμπλε: Η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη μόνο με ανταγωνιστική οικονομία

Σόιμπλε: Η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη μόνο με ανταγωνιστική οικονομία

Μόνο τα χρήματα δεν θα βοηθήσουν την Ελλάδα, εκτιμά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών - Στέλνει μήνυμα στην Αθήνα να μην σπαταλά χρόνο για να μην κάνει μεταρρυθμίσεις

Σόιμπλε: Η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη μόνο με ανταγωνιστική οικονομία
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
, άσκησε δριμεία κριτική στον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για τις δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες, το Βερολίνο πρέπει να δώσει περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα και συνολικά στις χώρες τις Ε.Ε..

Σε δηλώσεις του στο γερμανικό ραδιόφωνο "Deutschlandfunk", ο ισχυρός άνδρας της Γερμανίας είπε χαρακτηριστικά:   

Κλείσιμο
«Εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ, θα μπορέσει να το επιτύχει μόνο με ανταγωνιστική οικονομία. Για το σκοπό αυτό, η χώρα θα πρέπει να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις και χρειάζεται χρόνος γι 'αυτό. Αλλά, όταν ο χρόνος χρησιμοποιείται για να μην κάνει μεταρρυθμίσεις, επειδή είναι άβολες, τότε αυτός είναι ο λανθασμένος τρόπος
».

Η πρόταση του πρώην υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας και νυν υπουργού Εξωτερικών, ότι  η Γερμανία θα μπορούσε ενδεχομένως να πληρώσει περισσότερα χρήματα για την Ευρώπη και την Ελλάδα «είναι ακριβώς ο λάθος τρόπος», τόνισε ο ισχυρός άνδρας της Γερμανίας, όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο "NTV". «Αυτό είναι λάθος μήνυμα. Το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι κατά κύριο λόγο τα χρήματα. Αντιθέτως, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σωστά», πρόσθεσε.

Η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη μόνο με ανταγωνιστική οικονομία, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης