Στα 32,45 χρόνια η μέση διάρκεια αποπληρωμής των ελληνικών δανείων στον EFSF

Στα 32,45 χρόνια η μέση διάρκεια αποπληρωμής των ελληνικών δανείων στον EFSF

Το συνολικό ύψος των δανείων προς τον EFSF ανέρχεται στα 130,9 δισ. ευρώ - Ο ESM εκτιμά ότι με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα βελτιωθεί σημαντικά η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους 

Στα 32,45 χρόνια η μέση διάρκεια αποπληρωμής των ελληνικών δανείων στον EFSF
O Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης
(ESM) ολοκλήρωσε το δεύτερο κρίσιμο στάδιο των βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων για την ελάφρυνση του
ελληνικού χρέους
   
Κλείσιμο
Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο με σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ολοκλήρωσε στις 10 Φεβρουαρίου την εξομάλυνση του προφίλ αποπληρωμών των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).  

Με την εξομάλυνση αυτή, που προβλεπόταν από τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η μέση διάρκεια αποπληρωμής των δανείων του EFSF, συνολικού ύψους 130,9 δισ. ευρώ, αυξήθηκε στα 32,45 χρόνια. 

Τα μέτρα που έλαβε ο ESM στοχεύουν στη μείωση του επιτοκιακού ρίσκου για την Ελλάδα, με ανταλλαγή χρέους με σταθερά αντί κυμαινόμενα επιτόκια και με μείωση του βάρους αποπληρωμής.    

Κατά τον ESM όταν τα προαναφερόμενα μέτρα εφαρμοστούν στο σύνολο τους θα βελτιώσουν σημαντικά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν πηγές από τον ευρωπαϊκό οργανισμό μπορούν να οδηγήσουν σε αθροιστική μείωση της σχέσης χρέους προς ΑΕΠ κατά περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες ως το 2060. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης