Μειωμένα κατά 55 εκατ. ευρώ τα έσοδα από το ΦΠΑ τον Ιανουάριο

Μειωμένα κατά 55 εκατ. ευρώ τα έσοδα από το ΦΠΑ τον Ιανουάριο

Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 1.019 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1.003 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2016 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 670 εκατ. ευρώ

Μειωμένα κατά 55 εκατ. ευρώ τα έσοδα από το ΦΠΑ τον Ιανουάριο
Καμπάνακι για την είσπραξη των φορών από την κατανάλωση χτυπούν τα στοιχεία του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τα έσοδα από τον ΦΠΑ ήταν χαμηλότερα κατά 55 εκατομμύρια ευρώ έναντι του στόχου.

Μάλιστα, εάν αφαιρεθούν τα καύσιμα και τα τσιγάρα, η υστέρηση των εσόδων από τον ΦΠΑ φτάνει τα 88 εκατομμύρια ευρώ.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, μπορεί το πλεόνασμα για τον Ιανουάριο να ξεπέρασε τον στόχο που έχει τεθεί από το μνημόνιο, ήταν όμως, σημαντικά μειωμένο σε σύγκριση με αυτό στον αντίστοιχο μήνα του 2015, κάτι το οποίο μπορεί να αποδοθεί και σε εποχικούς παράγοντες, αλλά πιθανώς και στην απόλυτη... κούραση των φορολογουμένων να πληρώνουν συνεχώς όλο και περισσότερους φόρους.

Βάσει των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών το πλεόνασμα προϋπολογισμού έφθασε στα 839 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο από 888 εκατ. που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2016 και έναντι στόχου για πλεόνασμα 530 εκατ. ευρώ.

Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 1.019 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1.003 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2016 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 670 εκατ. ευρώ.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 4,.64 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 172 εκατ. ευρώ ή 4,3% έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού 2017.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης