Τράπεζα Πειραιώς: Αλλαγή μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο

Τράπεζα Πειραιώς: Αλλαγή μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο

Αλλαγές στο Διοικητικό της Συμβούλιο ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα

Τράπεζα Πειραιώς: Αλλαγή μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο
Αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Ειδικότερα, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης, Α' Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου, Ανεξάρτητο Mέλος, ο κ. Σταύρος Λεκκάκος, Β' Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος και η κα Χαρούλα Απαλαγάκη, Εντεταλμένη Σύμβουλος και CLO, υπέβαλαν την παραίτησή τους από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο κ. Ταμβακάκης, με τη μεγάλη διοικητική και τραπεζική εμπειρία του εντός και εκτός Ελλάδας, διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο, σε μία δύσκολη περίοδο για την εγχώρια αγορά και τη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. Ο κ. Ταμβακάκης αποχωρεί, προκειμένου να προχωρήσει σε νέα επιχειρηματικά εγχειρήματα.

Κλείσιμο
Ο κ. Λεκκάκος ολοκλήρωσε έναν εποικοδομητικό κύκλο 25 ετών στην Τράπεζα Πειραιώς. Η βαθιά τραπεζική του γνώση, οι διοικητικές του δεξιότητες και η ανάληψη κορυφαίων θέσεων στον Όμιλο, προσέφεραν καθοριστικά στην πορεία ανάπτυξης της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς άλλωστε ο ίδιος διετέλεσε και Διευθύνων Σύμβουλος επί 5 έτη. Ο κ. Λεκκάκος αποχωρεί από τον Όμιλο, προκειμένου να επικεντρωθεί στον απαιτητικό ρόλο του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της MIG.

Η κα Απαλαγάκη συνέβαλε σημαντικά επί 14 έτη ως Νομική Σύμβουλος της Τράπεζας, εκ των οποίων 11 έτη και ως μέλος Δ.Σ., ενώ άσκησε χρέη και Μεταβατικής Πρόεδρου το 2016.

Με το πλούσιο νομικό της υπόβαθρο και την εκτεταμένη εμπειρία της, προσέφερε πολύτιμη στήριξη στην Τράπεζα σε μια κρίσιμη περίοδο. Η κα Απαλαγάκη αποχωρεί από την Τράπεζα, καθώς από την 1 Μαρτίου 2017, αναλαμβάνει τη θέση της Γενικής Γραμματέως στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον κ. Ταμβακάκη, τον κ. Λεκκάκο και την κα Απαλαγάκη, για τη σημαντική συμβολή τους στην πορεία ανάπτυξης του Ομίλου και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα μελλοντικά τους σχέδια.

Η Τράπεζα Πειραιώς προτίθεται να αντικαταστήσει τα μέλη που αποχωρούν στο εγγύς μέλλον. Περαιτέρω ανακοινώσεις θα γίνουν εν ευθέτω χρόνω. H Tράπεζα Πειραιώς έχει ορίσει οκτώ νέα μέλη στο Διοικητικό της Συμβούλιο κατά το περασμένο έτος, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου κ. Γεώργιου Χαντζηνικολάου.


ΠΗΓΗ: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης