Επενδύσεις και τιμές στην αγορά γραφείων της Αθήνας

Επενδύσεις και τιμές στην αγορά γραφείων της Αθήνας

Mετά από ένα έτος σταθεροποίησης των τιμών των ενοικίων, όπως ήταν το 2016 και μία οκταετία παρατεταμένης πτώσης, οι επενδυτές φαίνεται να «κοιτούν» την ελληνική αγορά, ελάχιστες πράξεις όμως πραγματοποιούνται

Επενδύσεις και τιμές στην αγορά γραφείων της Αθήνας
Aνοδικές τάσεις, υπό τις βασικές προϋποθέσεις φυσικά της σταθεροποίησης και της άρσης της αβεβαιότητας, βλέπουν για τη διετία 2017 -2018 στην εγχώρια αγορά γραφείων οι αναλυτές της NAI Hellas, μέλος του ομίλου της διεθνούς εταιρείας συμβούλων ακινήτων NAI Global.

Mετά από ένα έτος σταθεροποίησης των τιμών των ενοικίων, όπως ήταν το 2016 και μία οκταετία παρατεταμένης πτώσης, οι επενδυτές φαίνεται να «κοιτούν» την ελληνική αγορά, ελάχιστες πράξεις όμως πραγματοποιούνται.

Μάλιστα, με βάση τα στοιχεία της εταιρείας για τη διετία 2015- 2016, ο επενδυτικός όγκος στην ελληνική αγορά γραφείων, με βάση τις μεγαλύτερες, καταγεγραμμένες επενδύσεις κυμάνθηκε μόλις στα 100 εκατ. ευρώ, κυρίως από τις εγχώριες Εταιρείες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας, την Grivalia Properties AEEΑΠ, την Eθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, την Ιntercontinental International, αλλά και εταιρείες όπως ο ΟΠΑΠ, η Εurolife, ο τουρκικός όμιλος Dogus (MK Mykonos Hotel Company) κ.α..

Οι αναλυτές της ΝΑΙ Hellas εκτιμούν ότι το περασμένο έτος οι νέες μισθώσεις σε γραφειακούς χώρους στην Αθήνα ήταν μόλις κάτι παραπάνω από ...40.000 τ.μ., την ίδια στιγμή που ο αντίστοιχος αριθμός το επίσης δύσκολο για το εγχώριο επιχειρείν 2015 ήταν στα 60.000 τ.μ.. Στους σημαντικότερους παίκτες της αγοράς, η εταιρεία σημειώνει την Grivalia, η οποία ολοκλήρωσε πέρυσι την ανακατασκευή και διαμόρφωση σε «πράσινο» κτίριο του συγκροτήματος γραφείων Green Plaza επί της λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι, ενώ συμμετέχει και στην πρώτη φάση της μεγάλης ανάπλασης που επιχειρεί η Dimand στα πρώην κτίρια ιδιοκτησίας της Παπαστράτος στον Πειραιά.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

Κλείσιμο




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης