Κλειστό πόκερ στην ελληνική ακτοπλοΐα

Κλειστό πόκερ στην ελληνική ακτοπλοΐα

Η αιφνιδιαστική κίνηση του Ιταλού εφοπλιστή Εμανουέλε Γκριμάλντι να αποσύρει τα πλοία των Μινωικών από την Αδριατική «έχει ουρά», σύμφωνα με στελέχη της αγοράς

Κλειστό πόκερ στην ελληνική ακτοπλοΐα
Σοβαρές ανακατατάξεις αναμένονται στην ελληνική ακτοπλοΐα μέσα στο 2017, με το ενδεχόμενο η επόμενη μέρα να μη θυμίζει σε πολλά τη σημερινή. Η αιφνιδιαστική κίνηση του Εμανουέλε Γκριμάλντι να αποσύρει τα πλοία των Μινωικών από την Αδριατική «έχει ουρά», σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, πέρα από το γεγονός ότι ο όμιλος μειώνει τα κόστη του αφού φέρεται να εξοικονομεί 10 εκατ. ευρώ, καθώς η φορολόγηση στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερη απ' ό,τι στην Ιταλία. Ελάχιστοι μέσα στον όμιλο, ίσως μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, γνώριζαν το συγκεκριμένο σχέδιο του Ιταλού εφοπλιστή για τις Μινωικές. Πολύ κόσμος αιφνιδιάστηκε, ακόμη και στενοί συνεργάτες του κ. Γκριμάλντι. Στη συνέχεια επιχειρήθηκε από την ιταλική πλευρά να υποβαθμιστεί η σημασία της συγκεκριμένης απόφασης και να στραφεί το ενδιαφέρον όλων στην HSW.

«Μην ασχολείστε με την κίνηση των Μινωικών. Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο ή κάποιο παρασκήνιο. Το θέμα τώρα είναι η εξαγορά από τον όμιλο της HSW», είναι τα σχόλια που ειπώθηκαν στο «Business Stories» του «Πρώτου Θέματος» στο πλαίσιο του ρεπορτάζ. Πολλές φορές όμως τα φαινόμενα απατούν, ειδικά όταν οι επιχειρηματίες καλούνται να κάνουν την επόμενη κίνησή τους μέσα σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. «Θα χρειαστεί να γίνουν οικονομίες κλίμακος. Ξανάρχισε η ανηφόρα για όλους λόγω της ανόδου της τιμής των καυσίμων αλλά και τις ισοτιμίας ευρώ / δολαρίου. Δεν θα είναι τα πράγματα τόσο εύκολα όσο θεωρούσαν όλοι πριν από δύο μήνες», επισήμαναν στο «b.s.» ιταλικοί κύκλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γκριμάλντι έχει μεγαλώσει το εύρος των συζητήσεών του στην Ελλάδα. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν το κάνει για να πιέσει στην προσπάθειά του να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της HSW ή είναι κίνηση αντιπερισπασμού με σκοπό να αποπροσανατολίσει τους ανταγωνιστές και να αιφνιδιάσει για μία ακόμη φορά χτυπώντας αλλού. Σε αυτή την κρίσιμη καμπή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εκ νέου ανάγνωση, λέξη προς λέξη, των δηλώσεων που είχε κάνει στις 29 του περασμένου Οκτωβρίου στη Βενετία, στο πλαίσιο του 20th Euro-Med Convention «From Land to Sea».
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης