Τα «μυστικά» της ΔΕΗ για τον ΑΔΜΗΕ

Τα «μυστικά» της ΔΕΗ για τον ΑΔΜΗΕ

Η εταιρεία Ηλεκτρισμού είχε ειδοποιήσει για τους κινδύνους διακοπής των πιστοδοτήσεων από τον Σεπτέμβριο

Τα «μυστικά» της ΔΕΗ για τον ΑΔΜΗΕ
Και όμως η εμπλοκή στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ λόγω των δανειακών συμβάσεων και των τραπεζικών χορηγήσεων φαινόταν εξαρχής!

Η ίδια η ΔΕΗ, που με την επιστολή των συστημικών τραπεζών προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο απειλείται όχι μόνο με απόρριψη του αιτήματος της για νέα πίστωση 200 εκατ. ευρώ αλλά και διακοπή συνολικά των πιστοδοτήσεων, προειδοποιούσε ήδη από το Σεπτέμβριο για τις περιπέτειες στις οποίες θα έμπαινε.

Στην ενδιάμεση οικονομική κατάσταση του 2016 που δημοσιοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου, αφού προχωρά σε μία ανάλυση για το πόσο θα επηρεαστούν οι οικονομικές καταστάσεις του ομίλου, αναφέρει κατά γράμμα: «Επιπρόσθετα είναι ενδεχόμενο να μην ικανοποιούνται στο μέλλον συγκεκριμένοι χρηματοοικονομικοί δείκτες λόγω τόσο της σημαντικής μείωσης της κερδοφορίας όσο και της αλλαγής της κεφαλαιακής διάρθρωσης του νέου Ομίλου ΔΕΗ, γεγονός που θα μπορούσε ενδεχομένως να επιφέρει την πρόωρη αποπληρωμή υφιστάμενων δανειακών συμβάσεων που περιλαμβάνουν σχετικούς δείκτες και που ενδεχομένως μπορεί να δυσχεράνει τη μελλοντική χρηματοδότηση και ανάπτυξή του».

Κλείσιμο
Για περισσότερο ρεπορτάζ στο www.newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης