Ευρ. Τράπεζα Επενδύσεων: Νέες χρηματοδοτήσεις 1 δισ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ευρ. Τράπεζα Επενδύσεων: Νέες χρηματοδοτήσεις 1 δισ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Από την πλευρά του ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι επενδύσεις στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας

Ευρ. Τράπεζα Επενδύσεων: Νέες χρηματοδοτήσεις 1 δισ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Υπογράφηκε σε ειδική εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών η συμφωνία για τη χορήγηση ρευστότητας ύψους 1 δισ. ευρώ προς τις τέσσερις συστημικές τράπεζες με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB), ανοίγοντας εκ νέου τη στρόφιγγα για την παροχή δανείων με εγγύηση του ελληνικού κράτους.

Νωρίτερα σε άλλη εκδήλωση που προηγήθηκε υπεγράφη, παρουσία του πρωθυπουργού
Αλ. Τσίπρα, της Ευρ. Επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνα Κρετσού και του επικεφαλής της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόγιερ η συμφωνία για την ίδρυση του νέου Υπερταμείου Συνεπενδύσεων (Fund of Funds) με τη στήριξη πάλι της ΕΤΕπ.

Κλείσιμο
«Η συμφωνία θα δώσει ρευστότητα και προοπτική ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στο χαιρετισμό που απηύθηνε τονίζοντας παράλληλα πως «χρηματοδοτικά σχήματα όπως αυτό προσφέρουν ισχυρά κίνητρα για την εκκίνηση επιχειρηματικών εγχειρημάτων». Εξέφρασε δε την ελπίδα πως «η προσπάθεια αυτή είναι μόνο η αφορμή για να υπάρξουν και άλλες συνέργειες στο μέλλον».

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Werner Hoyer, δήλωσε μεταξύ άλλων: «αυτή η νέα πρωτοβουλία η οποία ξεκινάει σήμερα από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση είναι η πρώτη πρωτοβουλία αυτής της κλίμακας που έχει ποτέ αναπτυχθεί στην Ελλάδα για επενδύσεις σε ταμεία κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών. Ο Όμιλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων δείχνει ισχυρή θέληση στο να στηρίζει την απασχόληση και την ανάπτυξη στην Ελλάδα και αυτό το Ταμείο Συμμετοχών είναι ένα ξεκάθαρο παράδειγμα της συνεχούς επενδυτικής μας δέσμευσης στη χώρα».

Από την πλευρά του ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι επενδύσεις στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. «Οι νέες επενδύσεις θα διευρύνουν την εξαγωγική βάση και ταυτόχρονα θα βελτιώσουν την ποιότητα των ελληνικών εξαγωγών, διευκολύνοντας την καινοτομία και την εισαγωγή νέων τεχνολογιών, αυξάνοντας παράλληλα τη συνολική παραγωγικότητα των συντελεστών παραγωγής της ελληνικής οικονομίας. Αυτό με τη σειρά του θα αυξήσει το δυνητικό προϊόν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας και πρόσθεσε: «Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με την υπογραφή της συμφωνίας για τη χορήγηση ρευστότητας προς τις τέσσερις συστημικές τράπεζες συμβάλλει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση. Μάλιστα, επανεισάγει στο πεδίο εφαρμογής αυτής της πολιτικής επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης και διευκολύνει τη συμμετοχή επιχειρήσεων σε νέους τομείς, όπως η γεωργία και η αγροδιατροφή».

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης