Τσακαλώτος: Καλό νέο η άμεση έναρξη των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος

Τσακαλώτος: Καλό νέο η άμεση έναρξη των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος

«Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη. Έχουμε δεύτερο τρίμηνο προόδου» εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών

WSJ: Η Ελλάδα παραμένει το λίκνο της ευρωπαϊκής δυσλειτουργίας
«Το 2018 κλείνει το χάσμα. Όλοι επιβεβαιώνουν ότι έχει γίνει μεγάλη πρόοδος» δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως σημείωσε, «το άλλο καλό νέο είναι ότι θα ξεκινήσουν άμεσα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους».

Είναι πολύ υποσχόμενα τα μέτρα και πολύ πιο ευνοϊκά από αυτά που περιμέναμε τον περασμένο Μάιο, συνέχισε: «Ο κ. Ρένγκλινγκ ήδη ανακοίνωσε μείωση στο 20% του ελληνικού χρέους μέχρι το 2060».

Κλείσιμο
«Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη. Έχουμε δεύτερο τρίμηνο προόδου» ανέφερε ακόμη και υπογράμμισε πως «είναι εντυπωσιακό» αυτό που έχει γίνει στη χώρα μας..

«Το αναγνώρισαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι εντυπωσιακό αυτό που έχει πετύχει η χώρα στις μεταρρυθμίσεις και τώρα ήλθε η ώρα να αποκομίσουμε καρπούς» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση να μην εκτροχιαστεί η πορεία των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους θεσμούς από κανέναν, «ακόμα και από το ΔΝΤ», έτσι ώστε να φτάσουν σε τεχνική συμφωνία και να μην διαταραχθεί η οικονομική ανάκαμψη, που αρχίζει να φαίνεται.

Αποχωρώντας από το Eurogroup, εκτίμησε τα αποτελέσματα ως «ενθαρρυντικά», ιδιαίτερα στο θέμα των δημοσιονομικών μέτρων για τα επόμενα έτη. Έως το τέλος του προγράμματος, έχουν συμφωνηθεί τα μέτρα για το 2017 και μένουν ακόμα λίγα ανοιχτά ζητήματα για το 2018, όπως είπε.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης