Περί τα 25 δισ. ευρώ χρειάζονται οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Περί τα 25 δισ. ευρώ χρειάζονται οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Η ρευστότητα των επιχειρήσεων αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, με βάση τα στοιχεία, αφού 1 στις 4 επιχειρήσεις δεν έχει ικανά λειτουργικά κέρδη για να αποπληρώσει τους τόκους

Περί τα 25 δισ. ευρώ χρειάζονται οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα
Σε περίπου 25 δισ. ευρώ ανέρχονται οι ανάγκες χρηματοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων, ενώ την ίδια στιγμή, 1 στις 4 επιχειρήσεις εμφανίζει αρνητικά κεφάλαια κίνησης, σύμφωνα με έρευνα της Grant Thornton.

Η έρευνα με τίτλο «Ελληνική Επιχειρηματικότητα: Οικοδομώντας την Ανάπτυξη», που παρουσιάστηκε χθες στο πλαίσιο της τελετής απονομής των βραβείων «Growth Awards» σε διοργάνωση της Eurobank και της Grant Thornton, εξέτασε 8.000 εταιρείες από 92 κλάδους για την περίοδο 2009-2015.

Η ρευστότητα των επιχειρήσεων αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, με βάση τα στοιχεία, αφού 1 στις 4 επιχειρήσεις δεν έχει ικανά λειτουργικά κέρδη για να αποπληρώσει τους τόκους.

Ωστόσο, οι μισές από τις εξεταζόμενες επιχειρήσεις εμφάνισαν αύξηση του τζίρου, αν και μόνο το 40% εξ αυτών κατάφερε να τη μετατρέψει σε αύξηση κερδοφορίας.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης