Στα 106 δισ. ευρώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελληνικών τραπεζών

Στα 106 δισ. ευρώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελληνικών τραπεζών

Αντίθετα τα εξυπηρετούμενα δάνεια βρίσκονται εκτός στόχου, καθώς αυξήθηκαν 1,5% και διαμορφώνονται στα 79,3 δισ. ευρώ, ενώ ο στόχος είχε τοποθετηθεί στα 78,1 δισ

Στα 106 δισ. ευρώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελληνικών τραπεζών
Εντός στόχων όσον αφορά τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων βρέθηκαν οι συστημικές τράπεζες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 30/9/2016, όπως αυτά καταγράφονται στην αντιπαραβολή στόχων και απολογιστικών στοιχείων που περιλαμβάνει η πρώτη Έκθεση για τους Επιχειρησιακούς Στόχους Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων.

Συγκεκριμένα τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα μειώθηκαν κατά 1% και διαμορφώνονται σε 106 δισ. ευρώ. Ο σχετικός δείκτης αγγίζει το 51% των χαρτοφυλακίων χορηγήσεων επιτυγχάνοντας ακριβώς τον στόχο που είχε τεθεί για την εξεταζόμενη περίοδο.

Αντίθετα τα εξυπηρετούμενα δάνεια βρίσκονται εκτός στόχου, καθώς αυξήθηκαν 1,5% και διαμορφώνονται στα 79,3 δισ. ευρώ, ενώ ο στόχος είχε τοποθετηθεί στα 78,1 δισ. Όπως σημειώνει η ΤτΕ ο σχετικός δείκτης παραμένει στο 38% των συνολικών χορηγήσεων και υπολείπεται κατά 1% από τον στόχο του 37% που έχει τεθεί.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια περιλαμβάνουν δάνεια με καθυστέρηση άνω των 90 ημερών.

Πηγή: Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης