Η ώρα της αλήθειας για τα «κόκκινα δάνεια» - Εντείνει τις πιέσεις η ΤτΕ

Η ώρα της αλήθειας για τα «κόκκινα δάνεια» - Εντείνει τις πιέσεις η ΤτΕ

Στη δημοσιότητα σήμερα τα πρώτα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του στόχου μείωσης τους – Τι θα αναφέρουν - Ενίσχυση του πλαισίου αντιμετώπισης των ζητά η Κεντρική Τράπεζα και προωθεί μεταξύ άλλων τη σύσταση δευτερογενούς αγοράς

Η ώρα της αλήθειας για τα «κόκκινα δάνεια» - Εντείνει τις πιέσεις η ΤτΕ
Ελαφρά μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών στα τελευταία δύο τρίμηνα θα καταγράφουν τα πρώτα επίσημα στοιχεία που αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα η ΤτΕ αναφορικά με την πορεία εκτέλεσης του στόχου μείωσης των NPEs κατά 40% (41 δισ ευρώ) ως το τέλος του 2019. Την ίδια ώρα η Κεντρική Τράπεζα θα καλεί τις τράπεζες να επιταχύνουν τις ρυθμίσεις δανείων και την κυβέρνηση να «κουμπώσει» γρήγορα το «θεσμικό πλαίσιο» ώστε να ξεκινήσει η ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σημειώνεται πως με βάση τα στοιχεία της ΤτΕ, στο τέλος του α΄ τριμήνου 2016, τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα έφθασαν στο 45% και σε απόλυτα μεγέθη τα 108,6 δισ. ευρώ. Στον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων το ποσοστό μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων έφτανε το 67%, στα στεγαστικά το 42% και στα καταναλωτικά το 55%.

Ήδη απο χθες στην ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας φρόντισε να δώσει το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

Κλείσιμο
Ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε ότι η συνεργασία των τραπεζών με ξένα funds για το ζήτημα των «κόκκινων δανείων», θα είναι πολύ σημαντική. Παράλληλα, εξετάζονται μέτρα για την φορολογική αντιμετώπιση των προβλέψεων και των διαγραφών, ενώ πρόκειται να ληφθεί το θέμα της νομικής προστασίας προς στελέχη τραπεζών και δημόσιους λειτουργούς που θα χειριστούν αναδιαρθρώσεις δανείων, καθώς και τα δικαιώματα των πιστωτών έναντι των μη συνεργάσιμων μετόχων των επιχειρήσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης