Στο ΦΕΚ οι ρυθμίσεις για το... χακί real estate

Στο ΦΕΚ οι ρυθμίσεις για το... χακί real estate

Με τις υπογραφές Καμμένου - Χουλιαράκη

Στο ΦΕΚ οι ρυθμίσεις για το... χακί real estate
Στο ΦΕΚ της 23ης Νοεμβρίου με τις υπογραφές του υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου
και αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Χουλιαράκη δημοσιεύθηκαν οι ειδικότερες ρυθμίσεις ζητημάτων που αφορούν τη νέα Υπηρεσία Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ) για το... χακί real estate.

Η ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ., η οποία διαθέτει τα επιμέρους τμήματα Ανάπτυξης και Αξιολόγησης. Οικονομικών Υπηρεσιών και Διοικητικής Υποστήριξης καθώς επίσης και τμήμα Νομικής Υποστήριξης αποτελεί υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, λειτουργεί ως οργανωτική μονάδα επιπέδου διεύθυνσης και υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Κλείσιμο
Το Τμήμα Ανάπτυξης και Αξιολόγησης επιλέγει από τις ενημερωμένες καταστάσεις με τα ακίνητα των Ταμείων (Τ.ΕΘ.Α, Τ.Ε.Σ., Τ.Α.Α., Μ.Τ.Σ., Μ.Τ.Ν. και Μ.Τ.Α) που τηρούνται στο τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών και Διοικητικής Υποστήριξης, τα πιο κατάλληλα προς αξιοποίηση, εκπονεί οικονομοτεχνικές και λοιπές αναγκαίες μελέτες που αφορούν στα προς αξιοποίηση ακίνητα και εισηγείται στον διευθυντή της ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ. την ανάληψη εκ μέρους του ενεργειών για την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ). Επιπλέον, εισηγείται, σε συνεργασία με το τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών και Διοικητικής Υποστήριξης και το Τμήμα Νομικής Υποστήριξης, στο Διευθυντή της ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ., την επιλογή κάθε ακινήτου για αξιοποίηση, τον καθορισμό του ειδικότερου τρόπου της αξιοποίησης, τη χρήση του ακινήτου, την τιμή εκκίνησης του ετησίου ανταλλάγματος και την αποτίμηση σε χρήμα της ετήσιας αντιπαροχής.

Αντίστοιχα, το τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών και Διοικητικής Υποστήριξης, μεταξύ άλλων, παραλαμβάνει και τηρεί ενημερωμένες καταστάσεις με τα ακίνητα των Ταμείων, παρακολουθεί την εξέλιξη των διαδικασιών αξιοποίησης κατά το στάδιο σύναψης των συμβάσεων από τα ταμεία, καθώς και μετά από αυτό. Από την πλευρά τους, τα ταμεία υποχρεούνται να παρέχουν αμελλητί τα αιτούμενα στοιχεία, προκειμένου να συντάσσονται, από το Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών και Διοικητικής Υποστήριξης, ενημερωτικά σημειώματα προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Το τμήμα Νομικής Υποστήριξης, μεταξύ άλλων, γνωμοδοτεί επί ερωτημάτων των λοιπών τμήμα των, προβαίνει σε νομικό έλεγχο των τίτλων των ακινήτων προς αξιοποίηση, καθώς και κάθε στοιχείου που σχετίζεται με τη νομική ταυτότητα- κατάσταση αυτών.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης