Ιταλία: Η βουλή ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017

Ιταλία: Η βουλή ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017

H τελική υπερψήφιση από την γερουσία θα γίνει μετά το δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου

Ιταλία: Η βουλή ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017
Η ιταλική βουλή ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017. «Στον προϋπολογισμό αυτό οι φόροι μειώνονται κατά 23 δισεκατομμύρια ευρώ, και οι Ιταλοί μπορούν να ατενίσουν το μέλλον με αισιοδοξία», δήλωσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.
 
Πιο αναλυτικά, πρόκειται να δοθούν συνολικές αυξήσεις από τριακόσια μέχρι και πεντακόσια ευρώ στους κατόχους συντάξεων που δεν υπερβαίνουν τα χίλια ευρώ τον μήνα, η συνολική χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας αυξάνεται κατά δυο δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ, σύμφωνα με τον Ρέντσι, υπάρχουν και απαιτούμενοι οικονομικοί πόροι για να υπογραφεί η ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα.

«Αν καταστεί δυνατόν, θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη», πρόσθεσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ιταλίας.
 
Κλείσιμο
Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2017 θα πρέπει να εγκριθεί και από την γερουσία, μετά το δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου.

«Η κοινοβουλευτική δραστηριότητα συνεχίζεται και η γερουσία έχει όλα τα αναγκαία περιθώρια για να δώσει την έγκρισή της μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα», σχολίασε ο Ματτέο Ρέντσι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής, αυτό δεν θα επηρεάσει την τελική υπερψήφιση και εφαρμογή του προϋπολογισμού.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης