Τσακαλώτος για το χρέος: «Θα δούμε... θα το παλέψουμε...»

Τσακαλώτος για το χρέος: «Θα δούμε... θα το παλέψουμε...»

Διέψευσε ότι το ΔΝΤ ζητάει τέταρτο Μνημόνιο, προκειμένου να συμμετάσχει στο τρίτο

Τσακαλώτος για το χρέος: «Θα δούμε... θα το παλέψουμε...»
«Μαζεμένος» ως προς την επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό χρέος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη Βουλή.

Αν και διαβεβαίωσε πως «γίνονται συζητήσεις και υπάρχουν πολλοί παίκτες που δουλεύουν γι' αυτή τη λύση», δεν έδειξε τον συνήθη ενθουσιασμό για την υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων από τους δανειστές, μετά την ολοκλήρωση της δευτερης αξιολόγησης, όπως προσδοκά το Μέγαρο Μεξίμου. «Θα δούμε πως θα πάει αυτή η συζήτηση και έχουμε κάθε λόγο να το παλέψουμε και να είναι ρίσκο προς το καλύτερο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «αυτοεκπληρούμενη προφητεία», στην περίπτωση  που η Ελλάδα δεν ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (QE), ενώ εξέφρασε αμφιβολίες για τη λύση στο ελληνικό χρέος.

Κλείσιμο
Ο υπουργός, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή για τον προϋπολογισμό, διέψευσε και τις εκτιμήσεις που φέρουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να ζητά και τέταρτο Μνημόνιο, προκειμένου να συμμετέχει στο πρόγραμμα, τονίζοντας ότι οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από το αν θα ακολουθήσει στο υπάρχον πρόγραμμα.

«Αν δεν πάρουμε το QE θα είναι σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος παράλληλα επισήμανε ότι η λύση για το χρέος θα είναι ένα αντιστάθμισμα (των μέτρων του προϋπολογισμού) και θα μπούμε και στο πρόγραμμα QE.

«Νομίζω ότι κλίμα αλλάζει γενικά και όλες οι προβλέψεις θα πάνε καλά» υπογράμμισε και διευκρίνισε ότι η ανησυχία του δεν είναι αν θα «πιάσουν» τον στόχο της ανάπτυξης στο 2,7% το 2017, αλλά αν θα είναι βιώσιμη η ανάπτυξη.

Χαρακτήρισε σημαντικές τις διαπραγματεύσεις για τις εργασιακές σχέσεις που ξεκινούν με την δεύτερη αξιολόγηση και ζήτησε από την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει «με ποιον είστε, με το ΔΝΤ που λέει για διάλυση των εργασιακών σχέσεων ή με την κυβέρνηση, που είναι υπέρ της προστασίας;».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης