Brexit: Τώρα αρχίζει η πίεση για τα εισοδήματα των Βρετανών

Brexit: Τώρα αρχίζει η πίεση για τα εισοδήματα των Βρετανών

Ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 106.000 το γ' τρίμηνο του έτους, μια αύξηση μικρότερη σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, όπως δείχνουν τα στοιχεία από την επίσημη στατιστική Αρχή

Brexit: Τώρα αρχίζει η πίεση για τα εισοδήματα των Βρετανών
Οι Βρετανοί τώρα θα αρχίσουν να νιώθουν τον αντίκτυπο του Brexit στα εισοδήματα, υποστηρίζει το Bloomberg, σχολιάζοντας τα τελευταία στοιχεία για την απασχόληση και τον πληθωρισμό.

Ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 106.000 το γ' τρίμηνο του έτους, μια αύξηση μικρότερη σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, όπως δείχνουν τα στοιχεία από την επίσημη στατιστική Αρχή,

Η αύξηση αυτή ήταν αρκετή για να κρατήσει το ποσοστό ανεργίας σε χαμηλό 11 ετών στο 4,9%, ωστόσο, οι πραγματικοί μισθοί επιβράδυναν σε νέο χαμηλό από τις αρχές του 2015.

Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή, ενώ τα εισοδήματα αυξάνονται πάνω από 2% τον χρόνο, ο πληθωρισμός επιταχύνεται καθώς η αποδυνάμωση της στερλίνας και οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου ωθούν υψηλότερα το κόστος των εισαγωγών.

Ως αποτέλεσμα, η πίεση στα εισοδήματα των νοικοκυριών θα μπορούσε να υπονομεύσει τις καταναλωτικές δαπάνες και να επιδεινώσει το οικονομικό κλίμα στη Βρετανία.

Στο μεταξύ, η Τράπεζα της Αγγλίας έχει δώσει σημάδια ότι μπορεί να προχωρήσει σε χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής για να στηρίξει την οικονομία, μετά το Brexit, και ήδη, πάνω από το 70% των οικονομολόγων που απάντησαν σε έρευνα του Bloomberg πιστεύει ότι η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια στις 3 Νοεμβρίου.

Η βρετανική οικονομία έχει καταφέρει να κρατηθεί μετά το δημοψήφισμα για το Brexit ωστόσο οι οικονομολόγοι προβλέπουν μεγάλη επιβράδυνση της οικονομίας το επόμενο έτος, καθώς ήδη οι εταιρείες ανακοινώνουν περικοπές στις προσλήψεις και τα επενδυτικά σχέδια.

Πηγή: www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης