Στο Μαξίμου έφτασε η υπόθεση με το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Στο Μαξίμου έφτασε η υπόθεση με το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Η κυβέρνηση εντατικοποιεί τις διεργασίες για την προετοιμασία του διαγωνισμού, την ώρα που στην αγορά δεν αποκλείουν ακόμη και νέα παράταση

Στο Μαξίμου έφτασε η υπόθεση με το αεροδρόμιο στο Καστέλι
Από μία έως τρεις υποψηφιότητες στο καλύτερο σενάριο, συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες για να εμφανιστούν στον διαγωνισμό για το Καστέλι, που με βάση τη νέα προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι προγραμματισμένος για την επόμενη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.

Χωρίς να προβλέπονται εκπλήξεις και με δεδομένο ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί αλλαγή συσχετισμών στα ενδιαφερόμενα γκρουπ ακόμη και νέοι ενδιαφερόμενοι, η κυβέρνηση εντατικοποιεί τις διεργασίες για την προετοιμασία του διαγωνισμού, την ώρα που στην αγορά δεν αποκλείουν ακόμη και νέα παράταση. Οι χειρισμοί πάντως της κυβέρνησης στον διαγωνισμό για το Καστέλι έχουν αρχίσει να προκαλούν εκνευρισμό στους Έλληνες εργολήπτες. Την περασμένη εβδομάδα, στελέχη μεγάλη τεχνικών ομίλων κλήθηκαν αιφνιδιαστικά στο Μαξίμου σε μία συνάντηση στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Κινεζικής πλευράς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην διαδικασία. Αν και δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για το αντικείμενο της συνάντησης που φέρεται να έλαβε χώρα σε διευθυντικό επίπεδο από πλευράς εταιρειών, πολλοί εικάζουν ότι η κυβέρνηση πιέζεται για άλλη μία παράταση από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, εξέλιξη όμως που θεωρείται εξαιρετικά αρνητική για την πορεία του έργου.

Κλείσιμο
Κάποιοι άλλοι δεν αποκλείουν να «ψήνεται» με τις ευλογίες της κυβέρνησης, συνεργασία μεταξύ Κινέζων και Ελλήνων εργολάβων πέραν εκείνης μεταξύ της κρατικής κατασκευαστικής της Κίνας και της Αρχιρόδον που θεωρείται στις ισχυρές υποψηφιότητες του έργου μαζί με την Τέρνα και την Ινδική GMR. Ένα τρίτο σχήμα που φέρεται να εργάζεται εντατικά για τον διαγωνισμό είναι η Γαλλική Vinci με τον Άκτωρα. Στο παιχνίδι θεωρητικά παραμένει η J&P Αβαξ με τη γαλλική Bouygues και το Aerodrome de Paris.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης