Νιγηρία: Σε ύφεση η μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής

Νιγηρία: Σε ύφεση η μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής

O ρυθμός ανάπτυξης της μεγαλύτερης οικονομίας της Αφρικής υποχώρησε κατά 2% το β' τρίμηνο

Νιγηρία: Σε ύφεση η μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής
Είναι επίσημο. Η Νιγηρία πλήττεται από ύφεση. Οι φόβοι επαληθεύθηκαν από τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα και δείχνουν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της μεγαλύτερης οικονομίας της Αφρικής υποχώρησε κατά 2% το β' τρίμηνο, όταν το προηγούμενο τρίμηνο είχε επίσης υποχωρήσει κατά 0,4%.



Τα οικονομικά προβλήματα της Νιγηρίας οφείλονται κυρίως στο αδύναμο νόμισμα αλλά και στην πτώση των εσόδων από το πετρέλαιο. 

Μετά τα στοιχεία που δείχνουν ότι η χώρα μπήκε και επίσημα σε ύφεση, κάτι που είχε να συμβεί πάνω από δύο δεκαετίες, οι πιέσεις προς την κυβέρνηση αναμένεται να ενταθούν. 
Κλείσιμο



Πάντως το οικονομικό επιτελείο παραμένει αισιόδοξο. Την ίδια στιγμή, σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της χώρας είπε ότι μπορεί τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν μια προσωρινή κάμψη, αλλά οι προσδοκίες για την οικονομική πορεία της χώρας δεν είναι τόσο άσχημες.  Σύμφωνα με τον ίδιο, η οικονομία αναμένεται να κινηθεί υψηλότερα από τις προβλέψεις του ΔΝΤ, που κάνει λόγο για συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 1,8% φέτος. 

Να σημειωθεί ωστόσο ότι το ΔΝΤ, έχει προχωρήσει σε δραστική μείωση των προβλέψεων του για την Νιγηρία τους τελευταίους μήνες. Στις αρχές του έτους εκτιμούσε ότι η οικονομία θα “έτρεχε” με ρυθμούς ανάπτυξης 4% φέτος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης