Τραπεζικό ράλι άνω του 12% «ξύπνησε» το Χρηματιστήριο

Τραπεζικό ράλι άνω του 12% «ξύπνησε» το Χρηματιστήριο

Η επιστροφή των αγοραστών είναι εμφανής και από τον αυξημένο τζίρο

Τραπεζικό ράλι άνω του 12% «ξύπνησε» το Χρηματιστήριο
Σαν να ξύπνησε από τον λήθαργο μοιάζει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με ένα τραπεζικό ράλι της τάξης του 12% που τροφοδότησαν  τα χθεσινά αποτελέσματα της Πειραιώς και της Alpha Bank, που κρίθηκαν θετικά από την αγορά.

Η διψήφια άνοδος σε Πειραιώς και Eurobank αλλά και η ισχυρή «αφύπνιση» και των υπόλοιπων δεικτοβαρών μετοχών συμπαρέσυρε την αγορά υψηλότερα, με τον Γενικό Δείκτη να ξεκολλάει επιτέλους από τις 560-570 μονάδες, την τελευταία μάλιστα ημέρα του μήνα. 

Πρόκειται για την πρώτη φορά, μετά τις 12 Αυγούστου που ο Γενικός Δείκτης έχει «σκαρφαλώσει» πάνω από αυτά τα επίπεδα (υψηλό 2 εβδομάδων).

Το επενδυτικό ενδιαφέρον εμφανίζεται "ζωηρό" σήμερα για τις περισσότερες μετοχές, ενώ αναμένονται και τα αντίστοιχα αποτελέσματα των Eurobank και Εθνική, οι οποίες δημοσιεύουν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης. 

Η επιστροφή των αγοραστών άλλωστε είναι εμφανής κι από τον αυξημένο τζίρο ο οποίος έφθασε σχεδόν τα 70 εκατ. ευρώ, ο υψηλότερος του Αυγούστου.
Κλείσιμο

Αναλυτικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 2,3% στις 577 μονάδες και ο FTSE 25 με κέρδη 3,3%. Ράλι 12,43% για τον τραπεζικό δείκτη.
Μετοχές
Στις επιμέρους μετοχές, κέρδη 12,8% για την Εθνική και 14,96% για την Πειραιώς. Ράλι 17,3% για την Eurobank ενώ και η Alpha Bank ενισχύθηκε κατά 9,55%.

Σημαντική άνοδος 3,1% για τον ΟΤΕ, +2,1% ο ΟΠΑΠ, +2,6% τα ΕΛΠΕ και +3,9% η ΔΕΗ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης