Πτώση στο Χρηματιστήριο με το «βλέμμα» στη διαπραγμάτευση

Πτώση στο Χρηματιστήριο με το «βλέμμα» στη διαπραγμάτευση

Ο Γενικός Δείκτης, γράφοντας χαμηλά ημέρας μέχρι και στις 558 μονάδες έκλεισε τελικά με πτώση 0,65% στις 561 μονάδες

Πτώση στο Χρηματιστήριο με το «βλέμμα» στη διαπραγμάτευση
Κακό το ξεκίνημα της εβδομάδας για την αγορά, με το Χρηματιστήριο Αθηνών να επιστρέφει στην πτώση, καθώς το επενδυτικό κλίμα επιβαρύνεται από την βαθύτερη, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, ύφεση της ελληνικής οικονομίας το β' τρίμηνο αλλά και από την ανησυχία ότι η δεύτερη αξιολόγηση που ξεκίνησε σήμερα στις Βρυξέλλες έχει πολύ δρόμο μπροστά της.

Ο Γενικός Δείκτης, γράφοντας χαμηλά ημέρας μέχρι και στις 558 μονάδες έκλεισε τελικά με πτώση 0,65% στις 561 μονάδες. 

Τα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ύφεση 0,9% το β' τρίμηνο σε σχέση με έναν χρόνο πριν, έναντι των αρχικών προβλέψεων για ύφεση 0,7%.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, η αγορά και οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής για την πρώτη επαφή της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές για να αξιολογήσουν τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Σταθάκης συνάντησαν σήμερα στις Βρυξέλλες τον Πιερ Μοσκοβισί, ενώ στη συνέχεια θα συνεδριάσει το Euroworking Group. Το κλίμα των διαπραγματεύσεων έχει βαρύνει, όχι μόνο γιατί η κυβέρνηση δεν έχει ικανοποιήσει τα 15 προαπαιτούμενα, αλλά και επειδή προέκυψε η αντιπαράθεση με την Ευρωπαική Επιτροπή για την δικαστική δίωξη κατά του κυρίου Γεωργίου για τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Η στάση αναμονής και η επιφυλακτικότητα θα είναι πιθανότατα το χαρακτηριστικό της αγοράς και τις επόμενες μέρες καθώς ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των τραπεζών τις δύο τελευταίες μέρες του Αυγούστου. (ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑLPHA FINANCE KAI H EUROXX ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ)

Προς το παρόν πάντως, στόχος είναι να μην χάσει η αγορά τις 560 μονάδες.


Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης