Κλείσιμο χωρίς αλλαγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Κλείσιμο χωρίς αλλαγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης, που δείχνει εγκλωβισμένος στα επίπεδα των 570 μονάδων, έκλεισε με άνοδο 0,01% στις 567 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε 0,47%

Κλείσιμο χωρίς αλλαγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Με ορισμένες εντολές αγοράς της τελευταίας στιγμής -κυρίως στις τραπεζικές μετοχές- το Χρηματιστήριο κατάφερε να περιορίσει τις απώλειες που κατέγραφε από το πρωί, με τον τζίρο των συναλλαγών ελαφρώς ενισχυμένο στα 25 εκατ. ευρώ (από 15 εκατ. που κυμαινόταν τις προηγούμενες ημέρες).

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης, που δείχνει εγκλωβισμένος στα επίπεδα των 570 μονάδων, έκλεισε με άνοδο 0,01% στις 567 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε 0,47%.

Η διστακτικότητα των αγοραστών να οδηγήσουν την αγορά ψηλότερα είναι ευδιάκριτη και δικαιολογημένη, εξηγεί με άρθρο του στο indeepanalysis.gr, ο Λεωνίδας Παπακωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΙΔΑΣ Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, μιας και προφανείς λόγοι χρηματιστηριακής αισιοδοξίας δεν υπάρχουν στο βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Κλείσιμο
Οι εταιρίες της υψηλής κεφαλαιοποίησης εκτός του τραπεζικού κλάδου έχουν εδώ και ένα δίμηνο περίπου παγιώσει τιμές, αρκετά ικανοποιητικές σε σχέση με την τρέχουσα συγκυρία και είναι προφανές ότι οι διαχειριστές τηρούν στάση αναμονής, ενώ ο τραπεζικός κλάδος ως γνωστόν με άτσαλες βραχυπρόθεσμες κινήσεις αλλάζει πρόσημα και τάση χωρίς σαφή κατεύθυνση.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης