Παλιό χαράτσι μέσω Κτηματολογίου για 2,5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων

Παλιό χαράτσι μέσω Κτηματολογίου για 2,5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων

Θα κληθούν μέχρι τέλος του χρόνου να καταβάλουν ποσό 35 και 20 ευρώ για κάθε δικαίωμα σε κύριους και βοηθητικούς χώρους για ακίνητα που δηλώθηκαν την περίοδο 1997-1999

Παλιό χαράτσι μέσω Κτηματολογίου για 2,5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων
Σαν να μην έφτανε η «βροχή» φόρων από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, περίπου 2,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν ποσό 35 και 20 ευρώ για κάθε δικαίωμα σε κύριους και βοηθητικούς χώρους για τα ακίνητα που δήλωσαν στα πρώτα προγράμματα κατάρτησης του Κτηματολογίου την περίοδο 1997-1999.

Πρόκειται για το τέλος δικαιώματος που επιβλήθηκε για τα μετέπειτα προγράμματα και το οποίο τότε οι ιδιοκτήτες αυτοί δεν κατέβαλαν.

Τα «ραβασάκια» αναμένονται στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των ιδιοκτητών μέχρι το τέλος του έτους σύμφωνα με την εταιρεία Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων.

Κλείσιμο
Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να παραλάβουν τα ειδοποιητήρια μέσω της ιστοσελίδας της Εταιρείας Κτηματολογίου κάνοντας χρήση των κωδικών του taxisnet ενώ η πληρωμή θα γίνει στην Εταιρία Κτηματολογίου μέσω τράπεζας.

Σοβαρότατο πρόβλημα, ωστόσο, δημιουργείται για όσους δεν έχουν δηλώσει το ακίνητό τους καθώς αυτό θα θεωρηθεί αγνώστου ιδιοκτησίας και θα περάσει στην κυριότητα του Δημοσίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης