Κατά 15% αυξήθηκε η επιβατική κίνηση της Aegean

Κατά 15% αυξήθηκε η επιβατική κίνηση της Aegean

Η εταιρεία μετέφερε συνολικά 4.962.537 επιβάτες, 630.000 περισσότερους σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014 - Ιδιαίτερα στις πτήσεις εξωτερικού, η AEGEAN παρουσίασε,  αύξηση 20% έναντι του 2014, με 2.407.107 επιβάτες φέτος, δηλαδή 400.000 περισσότερους από πέρσι

Κατά 15% αυξήθηκε η επιβατική κίνηση της Aegean
Με επιθετική εμπορική πολιτική η Aegean κατάφερε να ανακτήσει τις απώλειες στην επιβατική κίνηση, μετά το ''σόκ'' των οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων των τελευταίων εβδομάδων.

"Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες με τα capital controls και τις κλειστές τράπεζες, είχαμε αρχικά ιδιαίτερα σημαντική απώλεια κρατήσεων τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού για τον Ιούλιο και τους επόμενους μήνες", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της AEGEAN.

"Αντιδράσαμε άμεσα με προσφορές σε όλο μας το δίκτυο παρά το ότι βρισκόμαστε στην υψηλότερη εποχικά περίοδο ζήτησης. Με την εμπορική αντίδραση αυτή, που είχε φυσικά σημαντικό κόστος για την εταιρεία, αλλά και την σταδιακή ομαλοποίηση του κλίματος, παρατηρείται, στο σημαντικά αυξημένο δίκτυό μας εξωτερικού της Αθήνας, αύξηση 30% + για το πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου. Ακόμη και στο εσωτερικό που επλήγη ακόμη περισσότερο και τις μικρές άγονες γραμμές, το πρόσημο του Ιουλίου με τις ειδικές προσφορές είναι θετικό. Φυσικά η συνέχιση και διατήρηση της ομαλοποίησης των συνθηκών της χώρας είναι απαραίτητη για την διασφάλιση και της δικής μας πορείας."

Κλείσιμο
Ο κ. Γερογιάννης ανέφερε ακόμη ότι ήταν ένα εξάμηνο, με πολλές προκλήσεις, κατά το οποίο επιβεβαιώθηκε, με το 20 % της αύξησης των επιβατών εξωτερικού, η ανθεκτικότητα και η δυναμική της συνεισφοράς της AEGEAN στον τουρισμό, με νέους προορισμούς, περισσότερες συχνότητες αλλά και παραλαβή ολοκαίνουργιων αεροπλάνων Airbus A320ceos για περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών του ομίλου, παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης