Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκές αγορές με επίκεντρο το ελληνικό δράμα

Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκές αγορές με επίκεντρο το ελληνικό δράμα

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχώρησε 2,69%% στις 386,17 μονάδες, καθώς εντείνονται οι φόβοι ότι η χώρα μας πλησιάζει πιο κοντά σε ένα Grexit

Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκές αγορές με επίκεντρο το ελληνικό δράμα
Τις μεγαλύτερες απώλειες σε διάστημα οκτώ μηνών σημείωσαν οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα και η όλο και αυξανόμενη πιθανότητα η χώρα να φύγει από την Ευρωζώνη, επηρέασαν αρνητικά τις διαθέσεις των επενδυτών. Αντίθετα το κοινό ευρωπαϊ
κό νόμισμα, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε στις ασιατικές συναλλαγές, εμφανίζεται απόλυτα ανθεκτικό, με την ισοτιμία του με το δολάριο να φθάνει έως το 1,12 δολ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχώρησε 2,69%% στις 386,17 μονάδες, καθώς εντείνονται οι φόβοι ότι η χώρα μας πλησιάζει πιο κοντά σε ένα Grexit. Ουσιαστικά έτσι διαγράφει τα κέρδη 2,9% που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με την προοπτική μίας συμφωνίας Ελλάδας - πιστωτών.

Κλείσιμο
Οι μεγαλύτερες πιέσεις παρατηρήθηκαν στις αγορές της περιφέρειας. Πτώση 5,22% για τον πορτογαλικό PSI 20 στις 5.530,50 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να κινείται κατά 4,56% χαμηλότερα στις 10.853,90 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB «βυθίστηκε» κατά 5,17% στις 22.569,95 μονάδες. Το ιταλικό χρηματιστήριο εμφάνισε αρκετές «αναταραχές», με άρση της διαπραγμάτευσης για μετοχές μεγάλων ιταλικών τραπεζών.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε απώλειες 1,97% στις 6.620,48 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε 3,74% στις 4.869,82 μονάδες, ενώ ο DAX υποχώρησε κατά 3,56% στις 11.083,20 μονάδες. Σε πτωτική τροχιά βρέθηκαν σχεδόν όλοι οι επιχειρηματικοί κλάδοι, ενώ καμία ευρωπαϊκοί αγορά δεν έκλεισε με θετικό πρόσημο.

Τις μεγαλύτερες απώλειες εμφάνισαν οι τραπεζικές μετοχές, ενώ πολλές τραπεζικές μετοχές της Ιταλίας αποσύρθηκαν από τη διαπραγμάτευση. Η ιταλική Intesa Sanpaolo και η ισπανική Banco Popular υποχώρησαν αμφότερες πάνω από 7%, ενώ η πορτογαλική Banco Comercial Portugues υποχώρησε σχεδόν 9%.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Ασιατικά χρηματιστήρια

Ανάκαμψη σήμερα για τα περισσότερα χρηματιστήρια της Ασίας μετά το χθεσινό sell off με τις αγορές να απορροφούν τους κραδασμούς της αναταραχής που επικρατεί με το θέμα της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η κρίση στην Ελλάδα είχε αντίκτυπο στις ΗΠΑ, με τον Dow και τον S&P 500 να σβήνουν τα κέρδη ενός έτους, με απώλειες 1,95% και 2,09%. Ο Nasdaq Composite έχασε 2,4% και έκλεισε κάτω από το όριο των 5.000 μονάδων για πρώτη φορά από τις 13 Μαΐου.

Το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ άνοιξε με ελαφρά άνοδο του 0,04%, η οποία εξελίχθηκε σε 1,21% στο μέσον της συνεδρίασης με επωφελείς αγορές έπειτα από τη χθεσινή πτώση.

Στο Τόκιο, ο Nikkei άνοιξε με άνοδο 0,32%, που εξελίχθηκε σε 0,11% στο μέσον της συνεδρίασης. Η Σεούλ βρισκόταν στο 0,20% στο μέσον της συνεδρίασης, ενώ ο δείκτης του χρηματιστηρίου του Σίδνεϊ ήταν σταθερός.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης