Σόιμπλε: Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να πληρώσει το ΔΝΤ

Σόιμπλε: Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να πληρώσει το ΔΝΤ

«Αυτή η κυβέρνηση κατέστρεψε κάθε εμπιστοσύνη που είχαμε για την Ελλάδα», δήλωσε ο Σόιμπλε κάνοντας λόγο για απίστευτη συμπεριφορά από την πλευρά της ελληνικής ηγεσίας. Ο ίδιος, πάντως, άφησε ανοιχτό ένα παράθυρο διαλόγου

Σόιμπλε: Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να πληρώσει το ΔΝΤ
Τα «δόντια» στους Έλληνες τρίζει ο ισχυρός άνδρας της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκτοξεύοντας τα βέλη του στην ελληνική κυβέρνηση, την οποία, για μία ακόμη φορά, κατηγορεί πως με την απίστευτη συμπεριφορά της, έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων έναντι της Ελλάδας. 

O Χριστιανοδημοκράτης υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σε συνέντευξή του στο γερμανικό δίκτυο ARD άνοιξε χτες τα χαρτιά του στην εκπομπή «Brennpunkt» του γερμανικού δικτύου -μία από τις δημοφιλέστερες πολιτικές εκπομπές της γερμανικής τηλεόρασης- με τους ιθύνοντες του καναλιού να τρίβουν τα χέρια τους αφού η εκπομπή σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης. Το 30% των τηλεθεατών παρακολούθησαν χθες το βράδυ τις σκληρές δηλώσεις Σόιμπλε, ο οποίος για μία ακόμη φορά επέκρινε την πολιτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση. Εννέα εκατομμύρια Γερμανών τηλεθεατών άκουσαν χτες από τα χείλη του Χριστιανοδημοκράτη υπουργού ότι, η κυβέρνηση των Αθηνών δεν θα καταφέρει σήμερα να αποπληρώσει τις δόσεις στο ΔΝΤ. Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε ότι μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής και, αν βεβαίως υπάρξει θέληση για διαπραγματεύσεις, αυτές θα ξεκινήσουν από την αρχή. 

«Αυτή η κυβέρνηση κατέστρεψε κάθε εμπιστοσύνη που είχαμε για την Ελλάδα», δήλωσε ο Σόιμπλε κάνοντας λόγο για απίστευτη συμπεριφορά από την πλευρά της ελληνικής ηγεσίας. Ο ίδιος, πάντως, άφησε ανοιχτό ένα παράθυρο διαλόγου. «Είμαστε ήδη έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό», μετά το δημοψήφισμα.   

Ο γερμανικός Τύπος επισημαίνει ότι σε αντίθεση με την Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ακολούθησε τη γνωστή, άτεγκτη στάση του έναντι της Ελλάδας. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν τα γερμανικά δημοσιεύματα, το κυβερνών κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) έχει τυφλή εμπιστοσύνη στον Σόιμπλε, τον οποίο μάλιστα εμπιστεύονται περισσότερο απ΄ό,τι τη Γερμανίδα καγκελάριο, όπως σχολιάζουν οι Γερμανοί ανταποκριτές.   
  
Στην ίδια εκπομπή, όπου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στάζει δηλητήριο για την ελληνική κυβέρνηση, εξέθεσε τις απόψεις της και η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρα Μπακογιάννη η οποία επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι θα αποφασίσει για το ευρωπαικό της μέλλον.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης