Αισιόδοξος για θετική αξιολόγηση της τρόικας ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ

Αισιόδοξος για θετική αξιολόγηση της τρόικας ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ

Ο Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε πως κυρίαρχος στόχος για τη φετινή χρονιά αποτελεί η έξοδος από την ύφεση, καθώς και η οριστική αποκατάσταση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση του προγράμματος μέσα στους επόμενους δέκα μήνες

Αισιόδοξος για θετική αξιολόγηση της τρόικας ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ
O Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε πως κυρίαρχος στόχος για τη φετινή χρονιά αποτελεί η έξοδος από την ύφεση, καθώς και η οριστική αποκατάσταση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση του προγράμματος μέσα στους επόμενους δέκα μήνες. 

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε αισιοδοξία  για θετική αξιολόγηση από την Τρόικα η οποία ολοκλήρωσε τις επαφές της σήμερα. Παράλληλα, είπε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διεργασίες με τα κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και «είμαστε πλέον πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της επίσημης αξιολόγησης που θα επιτρέψει τη συνέχιση της χρηματοδότησης της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και την ενεργοποίηση και για την Κύπρο των εργαλείων ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ».

Όπως είπε, για την τελική ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα απαιτηθούν κάποιες ακόμη μέρες για εργασία σε τεχνοκρατικό επίπεδο, εξ αποστάσεως, για να ολοκληρωθεί η εικόνα σε σχέση με το πλαίσιο αφερεγγυότητας και εκποιήσεων. Σημείωσε πως «έχει επιβεβαιωθεί η πολύ σημαντική πρόοδος σε σχέση με την πορεία διόρθωσης της οικονομίας».
Κλείσιμο

Ωστόσο, τόνισε πως «δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης της προσπάθειας και ούτε βεβαίως πρέπει να επιστρέψουμε ποτέ σε κείνες τις πολιτικές των προηγούμενων ετών που οδήγησαν στον εκτροχιασμό της οικονομίας μας».

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει λεπτομέρειες για το ύψος της δόσης που θα εκταμιευθεί και ότι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σε λίγες μέρες. Υπενθύμισε πως θα ακολουθηθεί η γνωστή διαδικασία που περιλαμβάνει τις εθνικές διαδικασίες, δηλαδή την έγκριση των κρατών μελών, και η οποία θα ενεργοποιηθεί όταν σε λίγες μέρες θα υπάρξει η θετική ολοκλήρωση για να καταλήξει στην εκταμίευση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και το ΔΝΤ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης