Ντράγκι: Η Ευρωζώνη θα γίνει και πάλι ισχυρή και βιώσιμη

Ντράγκι: Η Ευρωζώνη θα γίνει και πάλι ισχυρή και βιώσιμη

Επισημαίνει ότι θα μπορούσε να «προβλέψει με σιγουριά ότι η ασθενής και άνιση ανάκαμψη που παρατηρείται το 2014 θα μετατραπεί σε μια πιο ισχυρή, βιώσιμη ανάκαμψη

Ντράγκι: Η Ευρωζώνη θα γίνει και πάλι ισχυρή και βιώσιμη
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι πεπεισμένη ότι η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη θα ισχυροποιηθεί και ότι ο πληθωρισμός θα επανέλθει στο μεσοπρόθεσμο στόχο του «χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στην ετήσια έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας για το 2014.

Παράλληλα επισημαίνει ότι θα μπορούσε να «προβλέψει με σιγουριά ότι η ασθενής και άνιση ανάκαμψη που παρατηρείται το 2014 θα μετατραπεί σε μια πιο ισχυρή, βιώσιμη ανάκαμψη - και ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην επίτευξη του στόχου της ΕΚΤ, πλησίον του 2% πάνω από το μέσο όρο».

Αποτιμώντας την πρόσφατη επίδραση των νομισματικών μέτρων, εξηγεί πως τα πρώτα στοιχεία καταδεικνύουν πως οι στόχοι της ΕΚΤ σιγά σιγά εκπληρώνονται.

Κλείσιμο
«Η ύφεση στον πιστωτικό τομέα αρχίζει να αντιστρέφεται, ενώ οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό αναβαθμίζονται διαρκώς» συνεχίζει ο Μάριο Ντράγκι.

Η ετήσια έκθεση εξέτασε επίσης τις πιθανές επιπτώσεις της σύγκρουσης μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Ενώ η έκθεση των τραπεζών της Ευρωζώνης στη Ρωσία ήταν «σημαντική» σε ορισμένες χώρες, ήταν απίθανο να υπάρξει ένας συστημικός κίνδυνος για την Ευρωζώνη στο σύνολό της αναφέρει η έκθεση.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης