Ντομπρόφσκις: «20 Απριλίου πρέπει να έχουμε το τελικό κείμενο ώστε να υπάρξει συμφωνία»

Ντομπρόφσκις: «20 Απριλίου πρέπει να έχουμε το τελικό κείμενο ώστε να υπάρξει συμφωνία»

Αφησε ανοικτό το ενδεχόμενο σύγκλησης έκτακτου Eurogroup στο τέλος του μήνα - Ο κ. Ντομπρόφσκις επανέλαβε ότι η Κομισιόν εργάζεται με γνώμονα την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

Ντομπρόφσκις: «20 Απριλίου πρέπει να έχουμε το τελικό κείμενο ώστε να υπάρξει συμφωνία»
«Υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, οι οποίες πλέον επιταχύνονται», δήλωσε σε συνέντευξη του στο Bloomberg ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις επιχειρώντας να δώσει μία άλλη εικόνα σε σχέση με τα πρόσφατα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου που κάνουν λόγο για τέλμα.

Ο ίδιος αναγνώρισε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για συζητήσεις σε θέματα που δεν ήταν τόσο ουσιώδη, αλλά τώρα η διαδικασία προχωρά γρήγορα. Ωστόσο τόνισε ότι το χρονοδιάγραμμα είναι ιδιαίτερα σφικτό, αφού περίπου στις 20 Απριλίου, όπως είπε οι δύο πλευρές πρέπει να έχουν καταλήξει στη λίστα των μεταρρυθμίσεων ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την έγκριση του αργότερα στην άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup της 24ης Απριλίου.  

Παρ' όλα αυτά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο σύγκλησης έκτακτου Eurogroup στο τέλος του μήνα αφού ερωτηθείς σχετικά απάντησε πως «θα εξαρτηθεί απ' την πορεία των τεχνικών διαπραγματεύσεων». Συμπλήρωσε δε ότι με δεδομένο ότι η παράταση είναι τετράμηνη και έχουν περάσει ήδη δύο μήνες, η ελληνική πλευρά είναι αυτή που βιάζεται, αφού αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας. 

Κλείσιμο
Ο κ. Ντομπρόφσκις επανέλαβε ότι η Κομισιόν εργάζεται με γνώμονα την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ενώ απέρριψε τα δημοσιεύματα περί «κρυφών διαπραγματεύσεων». 

Ερωτηθείς για το πρόσφατο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα δήλωσε ότι είναι στο δικαίωμα κάθε χώρας μέλους της ΕΕ να έχει διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία ενώ με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για το θέμα των κυρώσεων στη Μόσχα εξέφρασε την άποψη ότι η ευρωπαϊκή ενότητα δεν θα διαρραγεί και ότι μέχρι στιγμής έχει φανεί ότι και η Ελλάδα υποστηρίζει τις κυρώσεις. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης